Billeder af seks lokale forfattere
Læs seks lokale forfattere og mød dem i læseklubben

Læseklub: Lokale forfattere – helt aktuelt

15.06.23
Vi læser seks romaner skrevet af forfattere, der bor i eller på anden måde har tilknytning til Helsingør kommune.

Det er seks helt aktuelle, velskrevne romaner. Nogle foregår i Helsingør, nogle i nutiden, nogle i fortiden. Vi skal altså læse både samtidsromaner, autofiktive romaner og krimier. Du kan læse mere om de seks lokale forfattere på Lokal Forfatterweb.

Læseklubben foregår seks tirsdage fra september 2023 til marts 2024 kl. 14-15.30 på Biblioteket Kulturværftet

Tovholder: Bibliotekar Hanne Pedersen.


Ligsom tidligere år inviterer vi de seks lokale skribenter til at deltage i den sidste halve time af læseklubbens møde om deres bog.

19. september 2023: Lotte Garbers: Medgift

Samtidsroman om parterapeuten Lisa. Da Lisas mand dør, dukker der mange hemmeligheder op, som hun må forholde sig til. Hvor meget skal hun fortælle sin 23-årige søn? Og hvordan skal det lykkes hende at få et bedre forhold til ham?
Lotte Garbers har boet i Espergærde i 23 år.

17. oktober 2023: Anette Leck Troelsen: Gemt

’Gemt’ er en kortroman om en kvinde på flugt fra noget, som vi efterhånden gennem hendes desperate handlinger og tanker får rullet op i al sin gru. Det handler om noget så sørgeligt aktuelt som ensomhed og partnervold.
Anette Leck Troelsen bor i Snekkersten.

21. november 2023: Lars Kjædegaard: Dommeren i Helsingør

’Dommeren i Helsingør’ – Lars Kjædegaards nye, store roman - foregår i Helsingør, i 1970’erne, hvor han selv var en ung mand. Spændingsromanen, der udkommer den 11. august, er en historie om kærlighed og forbrydelse i Helsingørs over- og underverden.
Lars Kjædegaard bor i Helsingør.

16. januar 2024: Olav Hergel: Jeg husker dagen som lys

Autofiktiv roman om journalisten Olav Hergels erfaringer fra barndommen, om at leve sammen med en psykisk syg mor, Benedicte. Hun var en del af kredsen omkring Karen Blixen og mødte her sit livs store, uforløste kærlighed, digteren Thorkild Bjørnvig. En kærlighed, der ikke kun lader hende gå til grunde, men også får afgørende og ulykkelig indflydelse på Olavs og lillesøsteren Anes liv.
Olav Hergel bor i Snekkersten.

20. februar 2024: Daniel Zimakoff: Helligrøv

Selvbiografisk roman om at vokse op i Tingbjerg som nummer otte ud af ti søskende i en fattig og meget kristen familie. I menigheden var han ikke kristen nok, i skolen og i gården var og blev han en helligrøv.
Daniel Zimakoff bor i Espergærde.

19. marts 2024: Stine Bolther: Natjæger

I tredje, selvstændige krimi om politihistorikeren Maria Just, en serie som Stine Bolther skriver sammen med Line Holm, rodes Maria ufrivilligt ind i en ny sag, som Mikael Dirk og Frederik Dahlin efterforsker. Som sædvanlig trækker sagen tråde helt op på højeste plan på Christiansborg.
Stine Bolther bor i Espergærde.

 

Læseklubben er lukket for tilmelding

Materialer