Læseklub - Lokale forfattere – helt aktuelt

01.08.22
Vi læser seks romaner skrevet af forfattere, der bor i eller på anden måde har tilknytning til Helsingør kommune.

Det er fem helt aktuelle velskrevne romaner – samt en enkelt ungarsk nyklassiker, som er oversat af en lokal ildsjæl. Nogle foregår i Helsingør, nogle i nutiden, nogle i fortiden. Vi skal altså læse både samtidsromaner, historiske romaner samt en enkelt klassiker fra Østeuropa. Du kan læse mere om de fem lokale forfattere på Lokal Forfatterweb.
De seks lokale skribenter inviteres til at deltage i den sidste halve time af læseklubbens møde om deres bog.

Læseklubben afholdes mandage kl. 14-15.30, Studierum 9, Biblioteket Kulturværftet

Tovholder: Bibliotekar Hanne Pedersen

3. oktober 2022:
Estrid Dyekjær: Babyblues
Charmerende chick-lit roman om Anja, der er blevet mor og er flyttet sammen med Aksel i hans farmors hus. Hun har svært ved at slippe karrieren og nyde tiden med den lille baby, og misforståelserne står i kø. Både Anja og Aksel kæmper med slippe fri fra deres familiers urimelige forventninger.

Estrid Dyekjær bor i Helsingør.

31. oktober 2022:
Stine Askov: Nøjsomheden
Mona fra Nøjsomheden er glad for sin bramfrie moster Tut. Mona læser alle bøgerne i vaskekælderens byttecentral og anmelder dem på post-it sedler, og Tut hjælper hende med at få et job i boghandlen. Der forelsker hun sig i den studerende, Nikolaj, der har en helt anden baggrund. Men det er ikke helt enkelt at mødes på tværs af sociale og kulturelle barrierer.

Stine Askov bor i København, men er fra Helsingør.

12. december 2022:
Anne Cathrine Bomann: Agathe
En 72-årig parisisk psykiater tæller ned til at gå på pension, men så får han en ny, besværlig patient, Agathe. ’Agathe’ er oversat til mange sprog og er til dato udkommet i 28 lande.

Anne Cathrine Bomann er opvokset i Espergærde.

23. januar 2023:
Gertrud Tinning: Dagmars svære valg
Historisk roman, der følger Dagmar, en af de stærke kvinder fra ’En uretfærdig tid’. Vi får indblik i Dagmars personlige udvikling og i den svære politiske kamp, der gik forud for, at kvinder fik stemmeret og valgbarhed med grundlovsændringen i 1915. Bogen udkommer i september 2022.

Gertrud Tinning bor og arbejder i Helsingør


20. februar 2023:
Martin Hultén: Lykkelig den mand
Romanen skildrer venskabet mellem Franklin Pierce og Nathaniel Hawthorne, som gik på college sammen. Den ene blev præsident, den anden sin tids største forfatter. Alligevel følte de sig begge mislykkede og misforståede på deres gamle dage. De to holdt kontakten gennem hele livet og kom tættere på hinanden i de sidste år, i midten af 1800-tallet, hvor det trak op til borgerkrig i USA.

Martin Hultén bor i Hellebæk.


20. marts 2023:
István Örkény: Familien Toth – oversat af Leif Martin Sand
Den store ungarske forfatter István Örkény skrev kortromanen ’Familien Toth’ i 1966, og den er siden blevet en klassiker oversat til mange sprog. Nu er den endelig kommet på dansk oversat af Leif Martin Sand, der bor i Espergærde.
Den groteske og morsomme roman fortæller om brandmanden Lajos Toth og hans familie, der får vendt deres liv på hovedet, da de lader en major fra hæren bo hos sig i en periode.

Tilmeld dig læseklubben