Månen lyser på havet
Foto: Conrad Ziebland, Unsplash

Læseklub - fortællinger fra havet

01.08.22
Havets ukendte dyb virker dragende, og fortællinger derfra vækker din udlængsel, uanset hvor meget landkrabbe du er.

I både romaner og faglitteratur skal vi i denne læsegruppe på havet og opleve menneskets kamp mod naturkræfterne, forlis og kæmpebølger.

Læseklubben afholdes torsdage kl. 16.30-18.00, studierum 9, Biblioteket Kulturværftet

Bemærk: Ingen tovholder.

3. november 2022:
Ernest Hemingway: Den gamle mand og havet

En gammel fisker, i den mexikanske havbugt, får sit livs største fisk på krogen. Det bliver en kamp på liv og død, som symboliserer menneskets kamp mod naturkræfterne.

8. december 2022:
Terje Tvedt: Vand

Rejsebeskrivelser fra hele verden, som tilsammen beskriver vands betydning gennem historien og fremtidsperspektiverne. Med fokus på klimaændringer, magtkampe om vandleverancerne samt nutidige og fremtidige vandprojekter.

19. januar 2023:
Thor Heyerdahl: Kon-Tiki

Den norske etnolog og zoolog Thor Heyerdahl og hans fem mand store besætnings oplevelser, da de i 1947 sejlede over Stillehavet fra Peru til Polynesien, på tømmerflåde lavet af balsatræ. Turen tog ca. 100 dage, og de ville bevise at befolkningen på Polynesien oprindelig var udvandret fra Sydamerika.

23. februar 2023:
Toine Heijmans: På havet

En far sejler med sin syvårige datter alene langs Vestjylland til Holland og oplever undervejs både stormvejr og stor frygt.

23. marts 2023:
Sebastian Junger: Den fuldkomne storm

Dokumentarisk beretning om sværdfiskerfartøjet Andrea Gail og dets forlis ud for Nova Scotia under Grace, den kraftige orkan, der hjemsøgte den amerikanske østkyst i efteråret 1991

20. april 2023:
Yann Martel: Pi’s liv

Da Pi er seksten beslutter hans forældre at emigrere fra Indien til Canada med deres zoologiske have. Men fragtskibet forliser, og i 227 dage deler Pi redningsbåd, rationer og tanker med den 200 kg. tunge bengalske tiger,  Richard Parker

 

Tilmeld dig læseklubben