Gå! Refleksioner over vandringer (Lukket for tilmelding)

At gå er i høj grad blevet en yndet motions- og samværsform blandt danskerne i løbet af det sidste 1½ års tid.

Litteraturen kan yde inspiration til tankerne på både den korte slentretur og den lange, strabadserende vandretur.

Mandage kl. 15.30-17.00, Espergærde Bibliotek
OBS. Første møde begynder kl.15.00, hvor bibliotekaren vil introducere emnet

4. oktober 2021
Tomas Espedal: Gå. Eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv

Espedal går rundt i Bergen og begiver sig på en rejse, går ud i verden, søger friheden, krydser broer og grænser, går i Rimbauds spor, går på druk, går i hundene, og på sine gåture fører han samtaler med filosoffer og tænkere.

1. november 2021
Wolfgang Büscher: Berlin-Moskva: en rejse til fods

Sommeren 2002 tog den tyske journalist Wolfgang Büscher (f. 1951) sine vandrestøvler på for at følge sporene efter Napoleon og Hitler, og de næste tre måneder brugte han på at gå fra Berlin til Moskva. Uden hjælpemidler, guidebøger og forudfattede meninger, men parat til en ny begyndelse.

29. november 2021
Cheryl Strayed: Wild

En selvbiografisk beretning om en ung kvinde (f. 1968), der beslutter sig for at gennemføre en 100 dages vandretur på den 1800 km lange Stillehavsrute efter, at hun nåede bunden pga. morens død, skilsmisse, misbrug m.m. En udviklingsrejse med beskrivelser af naturen samt møder med mennesker.

10. januar 2022
Raynor Winn: Saltstien

Om ægteparret Raynor og Moths vilde vandring i 2013. Efter de havde mistet alt i en retssag, og Moth var uhelbredeligt syg, gik de 1000 km langs den engelske kyst. For voksne med interesse for bøger om livskriser og mod.

7. februar 2022
H.C. Andersen: Fodrejse: fra Holmens Kanal til Østpynten af Amager i årene 1828 og 1829

Ungdommeligt overgiven skildring af en natlig fodtur i København, med mange underfundige hentydninger til tidens aktuelle begivenheder og kendte mennesker.

7. marts 2022
Rachel Joyce: Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd

Den netop pensionerede Harold Fry beslutter sig for at gå 800 km gennem England for personligt at aflevere sin hilsen, med håb om god bedring, til en kræftsyg kollega. På den lange gåtur erindrer han sit liv og reflekterer over de forkerte beslutninger, han har taget.


(Lukket for tilmelding)

Foto: Andraz Lazic, Unsplash. Kvinde går i skov.
Foto: Andraz Lazic, Unsplash
29.07.21
Tags