Fagbøger med gode historier (Lukket for tilmelding)

Fra træer og får - til indlandsis og kunstnerisk frihed.

Fælles for fagbøgerne i denne læseklub er, at de på hver deres måde er spændende, giver en god læseoplevelse, og gør dig som læser lidt klogere på emner, som du måske slet ikke kendte til.

Tirsdage kl. 16.30-18.00, Studierum 9, Kulturværftet
OBS. Første møde begynder kl.16.00, hvor bibliotekaren vil introducere emnet

5. oktober 2021
Jan O. Kongstad: Skal vi krepere her som dyr?

Den dramatiske historie om J.P. Kochs Grønlandsekspedition tværs over indlandsisen med islandske heste 1912-13.
Historien er skrevet så man mærker kulden, de våde soveposer, sliddet med hestene, udmattelsen og det tillokkende ved den store ukendte hvide verden.

2. november 2021
Patrik Svensson: Åleevangeliet

Ålen er en truet art og også en af de mest fascinerende fisk, fordi den er så hemmelighedsfuld, at ingen endnu har fundet svarene på alle de gåder, der omgærder den.
Denne bog handler om det store mysterium der omgiver ålen, og er samtidig en rørende historie om forholdet mellem en far og en søn.

30. november 2021
Peter Wohlleben: Træernes hemmelige liv

Præsentation af træernes liv, kommunikation, kærlighed og følelser, hvor forfatteren, som er skovfoged, trækker både på egne erfaringer og på de nyere videnskabelige opdagelser.

4. januar 2022
Morten A. Strøksnes: Havbogen

Rammefortællingen om forfatteren og hans kunstnerven, som vil fange en grønlandshaj ved Lofoten, blandes med afsnit om havet, dets opståen, hvaler, fiskeri, videnskabsfolk og naturhistoriske emner.
Strøksnes skriver med stort fortællermæssigt overskud og en god portion humor, som især kommer til sin ret i beskrivelsen af vennen Hugo. En bog i krydsfeltet mellem selvbiografisk essayistik og populærvidenskabelig formidling

1. februar 2022
Nadia Plesner: Simple living

Om hvordan kunststuderende Nadia Plesner (f. 1981) tager kampen op mod modegiganten Louis Vuitton for at forsvare sin kunstneriske frihed, da hun tegnede ”Simple Living: et nøgent barn i Afrika”, med en hund og en luksusdesignertaske i armene, for at sætte fokus på forholdene i Darfur.

1. marts 2022
James Rebanks: Fårehyrdens dagbog

James Rebanks (f. 1974) er uddannet historiker fra Oxford, men stammer fra en fårehyrdefamilie, og det er der livet som fårehyrde, der betyder mest for ham. Han fortæller om arbejdet som hyrde og om traditioner, glæder og sorger, der går i arv fra generation til generation. En meget smuk og sanselig historie om et emne de færreste ved noget om.

Foto: Rasmus Andersen, Unsplash. Hornbæk Plantage set fra luften.
Foto: Rasmus Andersen, Unsplash. Hornbæk Plantage.
29.07.21
Tags