Et strejftog gennem Kirsten Thorups forfatterskab

26.08.20
En stort anlagt samtidsfortolkning har gjort Kirsten Thorup til en af Danmarks mest anerkendte og læste forfattere.

I tre nedslag går vi på opdagelse i forfatterens univers, der belyser og spejler en større, fælles historie.

Tre mandage kl. 17-18.30 på Biblioteket Kulturværftet, studierum 9.

Tovholder: Lone Lindvald

28/9 - Lille Jonna

Romanen spejler fint, hvordan der i 1950’ernes Danmark opstod nye muligheder for geografiske, sociale og bevidsthedsmæssige forandringer. Vi følger Jonna og hendes familie og ser, hvordan forandringerne både giver frihed i det lille fynske lokalsamfund, hvor familien bor, men også giver en følelse af splittelse.

26/10 - Tilfældets gud

Karrierekvinden Ana er ved at gå ned med stress, og for at holde en pause fra jobbet tager hun på en luksusferie til Gambia, hvor hun møder den fattige pige Mariama. Dette møde vender op og ned på Anas tilværelse. ”Tanken om, at hun i Mariama havde fundet sin sjæl, ”the missing link”, ikke i darwinsk forstand, men den manglende brik, hun havde ledt efter i sin individuelle udvikling hen imod at blive ”et helt menneske”, som var et af firmacoachens mantraer”.

23/11 - Indtil vanvid, indtil døden

I 1942 rejser den danske kvinde Harriet til Tyskland på et rekreationsophold hos sin mands officerskollega. I det tyske overklassehjem møder hun samfundets modsætninger med den lille søn, der bliver opdraget i den nazistiske ideologi, den handicappede datter der er gemt væk på en institution, og den skiftende flok af østeuropæiske tjenestepiger, der bliver ydmyget og fornedret.

Tilmeld dig en læseklub

 

Tags
Materialer