Logo for DR Romanpris 2021

DR Romanklub - Læseklub

15.10.20
Hvert år kårer DR sammen med lyttere årets mest interessante danske roman og du kan være med.

DR vælger i samråd med repræsentanter fra landets biblioteker de seks kandidater blandt årets danske romaner og tester dem på læsere i hele landet.
Hver måned fra december til maj læser og vurderer DR Romanklub-læsekredse på landets biblioteker den samme roman, og en række af læsernes synspunkter og diskussioner bliver præsenteret for bogens forfatter.

Læseklubben i Helsingør mødes følgende seks lørdage kl. 11-12.30 på Biblioteket Kulturværftet:

5/12-2020 Stine Askov: Katalog over katastrofer

9/1-2021 Malene Ravn: Hvor lyset er

6/2-2021 Asta Olivia Nordenhof: Penge på lommen

6/3-2021 (Romanens titel bliver offentliggjort ca. 1. december 2020)

10/4-2021 (Romanens titel bliver offentliggjort ca. 1. december 2020)

8/5-2021 (Romanens titel bliver offentliggjort ca. 1. december 2020)

Lukket for tilmelding

 

Følg med i DRs dækning

Hver måned får du en podcast-episode med den aktuelle forfatter og indslag i radioen. Find den som podcast i DRs radio-app under titlen DR Romanprisen 2021.

Litteratursiden

Litteratursiden tilbyder gennem hele sæsonen baggrundsmateriale til de valgte romantitler i form af anmeldelser, analyser og forfatterportrætter, samt videofilm med de nominerede forfattere. Følg også Facebookgruppen for Litteratursiden. Her kan læseklubmedlemmerne fortælle om deres oplevelser med bøgerne og indgå i en debat med andre læsere fra hele landet. I løbet af måneden deltager den aktuelle forfatter i debatten, så der er mulighed for at få udvekslet tolkninger og tanker direkte med forfatteren bag romanen.

Sådan findes vinderen

Alle bibliotekslæserne er med til at bestemme hvilke tre romaner, der skal i årets finale, og en jury udvalgt blandt læserne afgør vinderen.
DR Romanprisen skiller sig ud blandt Danmarks mange litteraturpriser, fordi juryen består af almindelige læsere.
Prisuddelingen finder sted i juni 2021.

Sådan bliver bøgerne udvalgt

De seks kandidater til DR Romanprisen bliver valgt ud fra det brede udvalg af danske romaner, der er udkommet i løbet af året. Bøgerne skal selvfølgelig være velskrevne, originale og egne sig til at tale om i læseklubberne. Derfor bliver der kigget efter romaner, der giver anledning til spændende diskussioner om alt fra familieliv, kærlighed, tab og traumer til samfundstendenser, fra konkrete historiske begivenheder til evigtgyldige livsvilkår.
Det er ønsket, at medlemmerne af læseklubberne henover de seks måneder får en oplevelse, der afspejler mangfoldigheden i dansk romankunst. Så der også er mulighed for at tale om skrivestil og litteratur i det hele taget, inden der stemmes om, hvilken roman, der har givet årets mest fremragende læseoplevelse.

 

 

Tags
Materialer