Logo DR Romanprisen 2022

DR Romanklub 2022

29.07.21
Hvert år kårer DR sammen med lyttere og læseklubber fra hele landet årets mest interessante danske roman.

Der er udvalgt seks kandidater blandt årets danske romaner, der læses i hele landet.
I samarbejdet med DR og Litteratursiden er der planlagt diskussion af seks romaner. Der læses én roman om måneden fra december 20201 til maj 2022.

I Helsingør skal vi også være med. Biblioteket sørger for lokale og bøgerne - læseklubbens deltagere mødes og diskuterer bøgerne seks lørdage på Biblioteket Kulturværftet, Fiktion, studierum 9 kl. 11-12.30:

4/12 2021: Christina Englund : Slugt

8/1 2022: Charlotte Weitze: Rosarium

5/2 2022: Thomas Korsgaard: Man skulle nok have været der

5/3 2022: Josefine Klougart: Alt denne kunne du få

2/4 2022: Kristian Ditlev Jensen: Bar

7/5 2022: Anne-Marie Vedsø Olesen: Vølvens vej

(Lukket for tilmelding)

Hver måned fra december til maj læser og vurderer DR Romanklub-læsekredse på landets biblioteker den samme roman, og en række af læsernes synspunkter og diskussioner bliver præsenteret for bogens forfatter.

Følg med i DR’s dækning

Hver måned får du en podcast-episode med den aktuelle forfatter. Find podcasten i DR Lyd under titlen DR Romanprisen 2022.
DR Romanprisen er også med på scenen ved både Bogforum i Bella Center i november 2021 og ved Ordkraft i Aalborg til foråret.

Forfatterinterviews på Litteratursiden

DR arbejder tæt sammen med litteratursiden.dk om prisen. Litteratursiden tilbyder gennem hele sæsonen baggrundsmateriale til de valgte romantitler i form af anmeldelser, forfatterportrætter, interviews, analyser mv.
Det er også via facebookgruppen for litteratursiden.dk, at læseklubmedlemmerne har mulighed for at fortælle om deres oplevelser med bøgerne og indgå i en debat med andre læsere fra hele landet. I løbet af måneden deltager den aktuelle forfatter i debatten, så der er mulighed for at få udvekslet tolkninger og tanker direkte med forfatteren bag romanen.

Tags