Dag Solstad-læseklub

26.08.20
Da Dag Solstad sidste år udgav romanen ”Tredje, og sidste, roman om Bjørn Hansen”, fuldendte han trilogien om den forhenværende svindler og skatteinspektør.

Bjørn Hansen er en antihelt, der ikke finder den frihed i livet, som han søger. Næsten som et billede på hans deroute, bor Bjørn Hansen i en meget fin villa i den første roman, i den efterfølgende roman er han flyttet til lejlighed og i den sidste roman bor han i en lille etværelses lejlighed i Oslo. Han har afsonet en dom for bedrageri og lever nu af at rådgive lyssky forretningsmænd. Bjørn ser ikke sin familie, men en dag banker hans barnebarn, Wiggo, på døren. Han skal i gang med at studere og mangler et sted at bo. Dermed skal Bjørn endnu engang forholde sig til sin familie.  

Trilogien, som blev skabt over 28 år, gør norsk litteratur rigere og fuldender Solstads forfatterskab. Beskrivelsen af den tilværelses- og mennesketrætte skatteinspektør, svindler, far og forhenværende ægtemand er en særdeles underholdende og læseværdig oplevelse.  

Biblioteket Kulturværftet, Studierum 9

Tovholder: bibliotekar Bjørn Berger

12/10 - Elvte roman, bog atten (flyttet fra 8/10)

5/11 - 17. roman

3/12 - Tredje, og sidste, roman om Bjørn Hansen

 

Lukket for tilmelding

 

Tags
Materialer