Barn og ung i Grønland - før og nu

Grønland er langt væk, men på en måde også tæt på, fordi danskerne og grønlændere i generationer har været i kontakt med hinanden, på både godt og ondt.

I denne læseklub skal vi kigge på, hvordan denne kontakt har været med til at præge børn og voksne, fra de første danskere (eller nordmænd) begyndte at missionere i Grønland og indtil i dag.

Onsdage kl. 16.00-17.30, Biblioteket Kulturvæftet, studierum 9.
(Flyttet fra Hornbæk Bibliotek).

Tovholder: Bibliotekar Lisbeth Jensen

27. oktober 2021
Anne Knudsen: Hvor jeg var barn, var der isbjørne
Anne Knudsens personlige beretning, om sin barndom i Grønland mellem 1954 og 1961. Et Grønland der ikke længere eksisterer.

24. november 2021
Iben Mondrup: Tabita

I 1960'erne tager Eva og Berthel to børn med sig fra Grønland, som de adopterer. Børnenes savn er stort og de voksnes forhold til hinanden er skrøbeligt. Alt er ikke idyl og især forskellen imellem de to kulturer er svær.

26. januar 2022
Iben Mondrup: Godhavn

Tre danske søskende vokser op i Grønland i 1970'erne. Venskaber og naturen betyder meget for dem, og det gør efterhånden også det andet køn.

23. februar 2022
Kim Leine: Tunu

Den unge sygeplejerske Jesper kommer til en lille bygd i Østgrønland, og gennem et år følges mange af bygdens skæbner. Bogen består af 25 novellelignede kapitler, der på skift fortæller om forskellige personer i bygden.

23. marts 2022
Niviaq Korneliussen: Blomsterdalen

Verden står åben, men intet føles rigtigt. Om kærlighed, sorg, ensomhed og selvmord blandt grønlandske unge.


(Aflyst)

Foto: Anders Nord, Unsplash. To grønlandske børn
Foto: Anders Nord, Unsplash
29.07.21
Tags