Læse

Rejs Norden rundt med litteraturen

Læse Af: Biblioteket 28. Jul 2017 0 kommentarer
Midt i september er Kulturværftet fyldt med nordiske forfattere - varm op med en god nordisk roman.

KarensMinde

af Iben Mondrup
Jens og Karen er efter mange år i Grønland flyttet tilbage til Danmark, hvor deres voksne børn har boet længe. Da Jens får en hjerneblødning og bare ligger hen, kommer stærke følelser i spil, og familiemedlemmernes forhold til hinanden bliver forskubbet.

Tre mand vendte tilbage

af Gudbergur Bergsson
En familie som bor langt væk fra civilisationen på Island, får besøg af tre mænd. To af dem bliver engelske soldater og den tredje, som de holder skjult, forsvinder en dag sporløst. Mange år senere vender alle tre mænd tilbage.

Hungersnød

af Aki Ollikainen
Finlands hungersnød i 1867. En mor og hendes to børn begiver sig ud på deres livs koldeste vandring i søgen efter føde og et bedre liv.

Dræsinen

af Carl-Henning Wijkmark
En ung jesuitter-præst rejser over Atlanten ombord på en sejldygtig dræsine i selskab med tre aber, og reflekterer på baggrund af abernes adfærd over evolutionsteorien og den gradvise udvikling af mennesket.

Is

af Ulla-Lena Lundberg
En ung præst og hans lille familie kommer i 1946 til den yderste skærgård i Ålandsøerne, hvor han har fået embede. De lever i ægteskabelig lykke, men så brister isen, og alt er pludselig ulykke.

Homo Sapienne

af Niviaq Korneliussen
Fem unge grønlændere i Nuuk, fem historier om opbrud, identitet og kærlighed, som er vævet ind i hinanden. Romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

 

Se også Nordiske kriminalromaner

Der er ikke mange hårdkogte svindlere i de nordiske krimier. De er som regel i stedet båret af et samfundsengagement, og ofte hører vi en del om privatsfæren også. Se Litteratursidens anbefalinger af nordiske krimiforfattere.

Tilføj kommentar