Viden

Nominering til Nordisk Råds litteraturpris - Caroline Alberte Minor

De nominerede til Nordisk Råds litteraturpris 2018
Caroline Albertine Minor (f.1988) og Vita Andersen (f.1944)

Og de nominerede er …

Viden Af: Biblioteket 22. Feb 2018 0 kommentarer
Når Nordisk Råds litteraturpris i år skal uddeles for 58. gang, kan prisen gå til en af de to danske nominerede, Caroline Albertine Minor og Vita Andersen.

Af: Gro Frank Rasmussen, Litteraturkonsulent og Festivalleder nORD

Caroline Albertine Minor (f. 1988) nomineres til årets pris for novellesamlingen "Velsignelser" og Vita Andersen (f. 1944) nomineres for romanen "Indigo". Begge bøger er udgivet af forlaget Rosinante & co i 2017.

Caroline Albertine Minor

Caroline Albertine Minor er uddannet fra Forfatterskolen i 2012 og debuterede i 2013 med den stilsikre roman "Pura Vida" om en ung kvindes forsøg på at indkredse sig selv sig selv og træde ud i verden på en og samme tid.

Novellesamlingen "Velsignelser" fra 2017 er hendes anden skønlitterære udgivelse. "Velsignelser" er en sorgfuld smuk og nøgtern følelsesmættet samling af historier om at tabe sig selv og tabe andre, om svigt og om død, om venskaber, om kærlighed og det, der ulmer under vores levede liv.

Vita Andersen

Vita Andersen brød igennem med debutdigtsamlingen "Tryghedsnarkomaner" i 1977, til dags dato en af dansk litteraturs bedst sælgende digtsamlinger med 90.000 eksemplarer.

Bogen ikke bare solgte godt, men satte også i den grad sit præg på den danske lyriktradition, og brød med sin utvungne knækprosa med 1960’ernes modernistiske form. "Tryghedsnarkomaner" har fået stor indflydelse på, hvordan der skrives lyrik i Danmark i dag.

Vita Andersen har siden udgivet digte, noveller, romaner, børnebøger og skuespil. Med romanen "Indigo", som hun i år nomineres til Nordisk Råds litteraturpris for, løfter Vita Andersen op i sine egne erindringers mørke hængedynd. "Indigo" er et rystende, psykologisk smerteligt portræt af et svigtet barn, der ikke har noget sted, hun kan kalde sit hjem, eller en familie, hun kan kalde sin.

Tilføj kommentar

Materialer: