Nordisk litteraturfestival: nORD - den 16. og 17. september.

Ófeigur Sigurdsson

Af: Biblioteket 11. Aug 2016 0 kommentarer
Tags: 
nORD gæstes lørdag 17/9 af islandske Ófeigur Sigurdsson, som i år er udkommet på dansk for første gang med romanen 'Vildmark'.

'Man skal tilbage til Halldór Laxness i dennes rige storhedstid for at finde et sidestykke til Ófeigur Sigurdssons stringente fabuleren, idésprudlende rablen og gennemtænkte plapren.'
– Information

En mislykket ekspedition

'Vildmark' er en vild tour de force om en østrigsk forsker med islandske aner, der drager på ekspedition til gletsjeren Vatnajökull for bl.a. at finde det sted, hvor hans mor tyve år tidligere blev mishandlet og hans moster dræbt, men ekspeditionen går ikke, som han havde regnet med.  Det bliver dyrlægen dr. Lassi, der redder ham og på sygelejet prøver hun at trænge til bunds i hans historie, som er spundet ind i stof fra gamle politirapporter, referencer til videnskabelige arbejder – og ikke mindst sagalitteraturen. 

EUs litteraturpris

Den islandske forfatter Ófeigur Sigurdsson (f. 1975) har høstet stor ros for sine bøger. Romanen om Jón og de breve, han skrev til sin kone, mens han en vinter opholdt sig i en grotte og forberedte sig på hendes og de nye tiders komme (2010, udkommer på dansk 2017), modtog blandt andet EU’s litteraturpris. Romanen Vildmark er hans første udgivelse på dansk. 

Se programmet for nORD.

Ny nordisk litteraturfestival, nORD

nORD er Kulturværftets store nordiske litteraturfestival med forfattersamtaler, interviews, oplæsninger og performance. nORD foregår i år den 16. og 17. september.

Tilføj kommentar