Læse

Du kan allerede nu købe billet til NORD den 13. - 14. september.

Ny norsk litteratur

Læse Af: Biblioteket 8. Jul 2019 0 kommentarer
Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand der springer af kilderne i de norske fjelde.

Vi er vilde med norske romaner

I Danmark er vi vilde med den norske skønlitteratur. Brugere og læsekredse står i kø på bibliotekerne for at låne de nyeste norske romaner og hos boghandlerne tømmes hylderne hurtigt. For der kommer virkelig mange gode titler fra Norge – og af høj kvalitet. Men hvorfor er der så mange gode forfattere i vores naboland og hvorfor bliver der ved at dukke nye talenter op? 

Særlig støtteordning

Litteratursiden har interviewet Oliver Møystad, der er seniorkonsulent på det skønlitterære område i Norla, Center for norsk skøn- og faglitteratur i udlandet. Oliver Møystad fortæller i artiklen Bagom norsk litteratur om bl.a. den særlige støtteordning og indkøbsaftale, som man har i Norge, og som efter hans mening har en stor del af æren for kvaliteten af den litteratur der udgives i Norge.

Mød forfatterne på NORD i september

I år kommer der mere end ti norske forfattere på NORD - Nordisk Litteraturfestival, som løber af stablen den 13.-14. september på Kulturværftet i Helsingør. Nogle af de navne der allerede er offentliggjort er Vigdis Hjorth og Lars Saabye Christensen - og flere vil blive annonceret i løbet af de næste par uger. Læs mere om festivalen på nordfestival.dk

Oprindeligt skrevet af Anne Birgitte Langkilde Hundahl, Litteratursiden.

Tilføj kommentar