Nordisk litteraturfestival: nORD - den 16. og 17. september.

Mette Moestrup

Af: Biblioteket 12. Aug 2016 0 kommentarer
Tags: 
Tekst, lyd, krop. Digteren Mette Moestrup åbner nORD med en eksplosiv litterær performance fredag 16/9.

Kapow af et one-woman-show

På nORD optræder Mette Moestrup med et veritabelt kapow af et one-woman-show, en performativ oplæsning af tekster bl.a. fra sin digtsamling Dø, løgn, dø fra 2012 og af værket Frit Flet, en bog hun udgav i 2014 med Line Knutzon og Naja Marie Aidt, ligesom hun også vil optræde med lyd og tekst fra She’s a Show, den eksperimenterende performanceduo, som Moestrup er den ene halvdel af, og hvis motto lyder: Agression and fun. Mette Moestrup eksperimenterer. Med former, temaer og sin måde at optræde på. 

Tværnordisk

Mette Moestrup (f. 1969) opvokset i Vendsyssel, bor på Vesterbro i København, men arbejder meget tværnordisk. Hun debuterede i 1998 med digtsamlingen Tatoveringer. I 2002 kom den humoristiske Golden Delicious (som bl.a. er oversat til svensk). Hendes tredje digtsamling Kingsize, med både feministisk og politisk kant, modtog hun Montanas Litteraturpris for i 2007. I 2009 udkom den anmelderroste romancollage Jævnet med jorden. Digtsamlingen Dø, løgn, dø (2012) kaldte Information "en digtsamling, der hvirvler suverænt derudaf", Dø, løgn, dø er endvidere blevet storslået anmeldt i de norske aviser Morgenbladet og Klassekampen. I 2014 udkom Frit Flet er en genrelegende fællesbog, skrevet med Line Knutzon og Naja Marie Aidt, om venskab, frihed, køn, ensomhed, latter, moderskab, kærlighed, sex, magt, penge og meget andet. Mette Moestrup er cand.phil. i litteraturhistorie fra Århus Universitet. Hun har været medredaktør af litteraturtidsskriftet Den Blå Port og var i en årrække lærer ved Forfatterskolen i København. Hun er nu bl.a. tilknyttet Skrivekunstakademiet i Bergen og som vejleder på Litterär Gestaltning i Göteborg.

Hør også Mette Moestrup, når hun interviewer den svenske forfatter og litterat Ebba Witt-Brattström, lørdag d. 17/9 kl. 11.00.

Foto: Lærke Posselt

Se programmet for nORD

 


 

Ny nordisk litteraturfestival, nORD

nORD er Kulturværftets store nordiske litteraturfestival med forfattersamtaler, interviews, oplæsninger og performance. nORD foregår i år den 16. og 17. september.

Tilføj kommentar

Materialer: