Læse

Sommerlæsning!
Bibliotekets personale anbefaler

Læs alle forfatterens bøger

Læse Af: Biblioteket 14. Jun 2018 0 kommentarer
Vild med en enkelt bog af en forfatter? Læs resten af forfatterskabet!

Retur til Sommerlæsning

John Irving

Han kan fortælle om menneskeskæbner, der fletter sig ind og ud af hinanden. Han kan fortælle, så det bliver så grotesk, at det bliver morsomt samtidig med, at det gør lidt ondt.
Anbefalet af
leder af 'Medborgerskab' og 'Læring' Caroline Sehested

Jonathan Franzen

Frantzen er mesteren over dem alle, når det kommer til at skrive den store amerikanske samtidsroman. Sjældent læser man så hurtigt og glubsk, fordi sproget er en nydelse, i sin fremskrivning af de altid sammensatte personer.
Anbefalet af
bibliotekschef Søren Mørk Petersen

Linda Castillo

En krimiserie, som jeg læser med stor fornøjelse er amishkrimierne med Kate Burkholder i hovedrollen. Kate er vokset op i en amishfamilie, rejste væk som ung, men er nu vendt tilbage som politiinspektør. Ud over spændende krimiplots giver serien også et indblik i den specielle amishverden. Der er indtil videre otte bøger i serien.
Anbefalet af
bibliotekar Lisbeth Jensen

Henning Mankell

Har sat Ystad på verdenskortet med serien om Kurt Wallander. Mankell  lægger sig i kølvandet af Sjöwall og Wahlöö og ofte med en samfundskritisk undertone.
Anbefalet af
bibliotekar Vicki Lewis

H.C. Andersen

Jeg holder af fabler, folkeeventyr, moderne eventyr og mest af alle af H.C. Andersens eventyr. De alvorlige og socialt indignerede som ”Den lille pige med svovlstikkerne”, de komiske som ”Kejserens nye klæder” og hans egen opfindelse, tings-eventyrene, som ”Kærestefolk”. Han kaldte nogen af dem ”Eventyr, fortalte for børn” men jeg synes nu mest de er for voksne. Jeg nyder de evigtgyldige, genkendelige historier og sproget, gedebukkebens-overogundergeneral-krigskommandersergenten, det er da mageløst!
Anbefalet af
assistent Christiane Møller

Hassan Preisler

Fordi han skriver om at føle sig splittet mellem to identiteter og kulturer, hvilket altid er relevant læsning. Han har skrevet en hæsblæsende debutroman, som også er en kontroversiel samfundssatire.
Anbefalet af
biblioteksassistent Dorthe F. Johannessen  

Simon Beckett

Simon Beckett har skrevet krimiserien om retsantropologen, David Hunter, og hans arbejde og indblanding i mordopklaringer. Anbefales varmt til dem, som har hang til det makabre og videnskabelige aspekt af politiets efterforskning.
Anbefalet af
bibliotekar Sofie Nørgård Krogh

Erlend Loe

Norske Loe skriver nogle sjove og naivistiske romaner, hvor de aparte hovedpersoner ofte lever lidt på kanten af normaliteten. Doppler bor fx i et telt ude i skoven sammen med en elgkalv, og i Fvonk pjækker statsministeren for sine forpligtelser.
Anbefalet af
bibliotekar Anette Thede

Peter Robinson

Han er en britisk krimiforfatter, og hans krimier foregår i nutidens Yorkshire og handler om kriminalkommissær Alan Banks og hans team. Bøgerne er velskrevne og spændende på en hyggelig måde.
Anbefalet af
bibliotekar Merete Gotthardt

Arnaldur Indriðason

Islands første krimiforfatter og mit førstevalg, når der skal en krimi på natbordet. Det er anti-tjubang-krimier, hvor man under læsningen kan mærke, smage, dufte og se Reykjavik for sig.
Anbefalet af
bibliotekar Annebeth Larsen Møller

Brandon Sanderson

En amerikansk fantasyforfatter. Hans historier er store og episke og på mange sider. Alle hans bøger er et godt bekendtskab og hans nyskabte verdener er nemme at leve sig ind i.
Anbefalet af
bibliotekar Dorthe Hansen

Vilhelm Moberg

Vilhelm Mobergs serie om udvandringen fra Sverige foregår omkring 1850, og er skrevet omkring 1950. Fattige og uden håb for en bedre fremtid i hjemlandet følger vi en lille gruppe, der søger lykken i det ukendte land Amerika.
Hjerteskærende læsning som også beretter om de følelser og den afmagt der driver mennesker til at forlade deres land og søge lykken et andet sted.
Anbefalet af
assistent Christiane Møller

 

Tilføj kommentar

Materialer: