Læse

Læs eller lyt online til bøger om Japan på eReolen.dk

Jaså, Japan!

Læse Af: Biblioteket 20. Sep 2017 0 kommentarer
Manga, sushi, anime-film, og japanske udstillinger på museerne. Japan er HOT!

Tekst og foto af bibliotekar Hanne Pedersen

Lige hjemkommet fra en fantastisk rejse i Solens rige vil jeg gerne dele mine læseoplevelser med andre, der er nysgerrige på japansk litteratur.

Tokyo min elskede / Amélie Nothomb

Belgiske Amélie underviser japanske Rinri i fransk. De er 22 og 21 år, og de bliver forelskede. Gennem deres forhold introduceres vi til det smukke Japan, til Tokyo anno 1989 og til mange overraskende forskelle mellem vestlig og østlig tankegang.

Trækopfuglens krønike / Haruki Murakami

Murakami, den store japanske forfatter, der har været nævnt flere gange som kandidat til Nobelprisen, har skrevet mange spændende romaner. ”Trækopfuglens krønike” står stadig som den vigtigste, synes jeg, fordi den tager os med på en magisk rejse gennem Japans historie. Murakami fik sit store gennembrud i Japan med bogen 'Norwegian Wood', der kredser om den store altopslugende kærlighed

Kyoto eller De unge elskende i den gamle kejserstad /Yasunari Kawabata

En anden japansk forfatter, Yasunari Kawabata, fik faktisk Nobelprisen i litteratur i 1968. I hans lille roman, 'Kyoto', hører vi om to tvillingesøstre, Chiëko og Naëko, der først møder hinanden som unge piger. Chiëko er nemlig som spæd blevet sat ud, fordi forældrene ikke kunne opfostre dem begge. I stedet er hun vokset op i en rig klædehandlerfamilie. Byens gamle kvarterer, naturen, især træerne, traditionerne og arbejdet med de smukke kimonoer beskrives i et smukt og poetisk sprog.

Den hengivne hr. X / Keigo Higashino

En aktuel og fængslende krimi fra Tokyo. Matematiklæreren Ishigami tilbyder sin nabo, den enlige mor Yasuko, som han er forelsket i, hjælp, efter at hun i selvforsvar har dræbt sin voldelige eksmand. Ishigami havde dog ikke forudset, at den geniale fysikprofessor, studiekammeraten Yukawa, ville blande sig i opklaringen af sagen. Det er en intelligent og overraskende roman, der viser, at Japan stadig er præget af ældgamle begreber som ære og hengivenhed.

History of Japan

Hvis du trænger til en hurtig update på Japans historie, så tjek denne video ud. Den er skabt af filmskaberen Bill Wurtz. Den er på engelsk, og det går stærkt, men den er sjov og giver en lynhurtig introduktion.

Lyst til mere? Se litteraturlisten 'Japan' på Litteratursiden.

Tilføj kommentar

Materialer: