HuskMitNavn

Af: Biblioteket 2. Aug 2016 0 kommentarer
Tags: 
Se udstillingen med den internationalt kendte danske street artist på Kulturværftet den 16/9 - 23/10.

Startede som graffitimaler

HuskMitNavn (f. 1975) er pseudonym for den internationalt anerkendte danske kunstner og street artist. Han startede som graffitimaler i 1990’erne, men blev i 2001 kendt som HuskMitNavn. Han arbejder i dag med gadekunst, maleri, tegning og grafik. Han er kendt både i Danmark og i udlandet for sin kontroversielle, humoristiske og politiske kunst. Hans værker finder man både på gader og i stræder, i magasiner og aviser og han er repræsenteret på flere museer, bl.a. AROS og Statens Museum For Kunst.

Gadekunstner, men sælges i ind- og udland

HuskMitNavn har formået at etablere sig som en kunstner, hvis værker sælges til gallerier og museer i ind- og udland. Udstillingen afspejler HuskMitNavns originale og overraskende greb om hverdagslivet. Der vil bl.a. være værker fra hans seneste bøger 'Papirarbejde' - fotos af foldede papirtegninger og fra Malebogen, og så vil man selv kunne prøve kræfter med at male efter HuskMitNavns tegninger. Udstillingen på nORD er skabt til børnebiblioteket, men vil appellere til folk i alle aldre.

Papirarbejde

Han har udgivet flere bøger bl.a. 'Papirarbejde' med 160 foldede tegninger, hvor papiret krølles, bøjes og rives, så overraskende og sjove motiver træder frem. HuskMitNavn har desuden udgivet bøger for børn.

Fra graffiti til billedkunst

'Jeg prøvede at lave min egen maling af karry og paprika', siger HuskMitNavn om sine unge år i et interview med Euroman i juli 2016. Læs interviewet 

Se programmet for nORD

Ny nordisk litteraturfestival, nORD

nORD er Kulturværftets store nordiske litteraturfestival med forfattersamtaler, interviews, oplæsninger og performance. nORD foregik i år den 16. og 17. september.


 

 

Tilføj kommentar

Materialer: