Nordisk litteraturfestival: nORD - den 16. og 17. september.

Helga Flatland

Af: Biblioteket 11. Aug 2016 0 kommentarer
Tags: 
'En ung norsk forfatter af allerede betydelig vægtfylde', skriver Torben Brostrøm i Information om forfatteren, der gæster nORD lørdag 17/9.

Norske Helga Flatland var kun midt i 20’erne da hun bragede igennem i den norske litteraturverden med romanen 'Bliv hvis du kan, rejs hvis du må', som er første del af en trilogi. Trilogien foreligger også på dansk – sidste bind udkommer lige op til nORD. Helga Flatland har skrevet et stort anlagt norsk samtidsværk, som kredser om krigens aftryk – ikke bare på dem, der rejser ud, men også dem, der bliver hjemme. Tre unge mænd fra en lille norsk bygd drager i krig. I Afghanistan. De kommer ikke hjem igen. Med store indlevelse skriver Helga Flatland om samhørighed, identitet og afgørende valg i livet.

Flatland regnes som en af de fremmeste nyere norske forfattere

'Flatland evner her, på stærke måder, at skildre karakterernes indre hjemløshed og deres manglede evner til at fortælle andre -og nogle gange endda sig selv - hvordan de har det.'
- 5 stjerner, Berlingske Tidende
'Fremragende. '
- 5 stjerner, Ekstra Bladet

Mange priser

Helga Flatland har en bachelorgrad i Nordisk sprog og litteratur fra Universitetet i Oslo og er uddannet på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication. For debutromanen 'Bliv hvis du kan, rejs hvis du må' blev hun tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipendium, og hun blev nomineret til P2-lytternes romanpris. Hun befæstede sin position med 'Alle vil hjem. Ingen vil tilbage'. 'Det finnes ingen helhed' afslutter trilogien. Hun har fået et stort publikum for måden, hun beskriver menneskelige processer som sorg, tilknytning og opbrud på.

Se programmet for nORD.

Ny nordisk litteraturfestival, nORD

nORD er Kulturværftets store nordiske litteraturfestival med forfattersamtaler, interviews, oplæsninger og performance. nORD foregår i år den 16. og 17. september.

Tilføj kommentar

Materialer: