Nordisk litteraturfestival: nORD - den 16. og 17. september.

Hanne Højgaard Viemose

Af: Biblioteket 11. Aug 2016 0 kommentarer
Tags: 
En bomuldsmark i Australien, et barn i Korea, en mor i Gellerupparken. Mød en af Danmarks mest lovende forfattere på nORD 17/9.

Viemoses roman Mado har taget kritikerne med storm 

Nomineret til Montanas Litteraturpris 2015. Nomineret til Blixen Award for bedste skønlitterære udgivelse 2015. Nomineret til Weekendavisens Litteraturpris. Nomineret til Kritikerprisen. Mado er en rå og usentimental ’roadbook’ om en kvinde – som har ikke så få lighedspunkter med forfatteren. Som helt ung rejser hun til Korea og efterlader sig der vitale spor. Senere rejser hun til Island for at lave etnografisk feltarbejde om det såkaldte hestemenneske, et feltarbejde, der skal sandsynliggøre, at hun selv er en hest. Universitet afviser opgaven. Men på Island bliver hun. Indtil hun ikke kan være der længere.

Uforfærdet blanding

'Mado' er en usminket fortælling om krop og sind. I en uforfærdet blanding af genrer og stilarter kredser romanen om spørgsmålene om, hvor man ender, når man holder op med at flygte fra sig selv, og hvad man gør, når man pludselig ikke kun har ansvar for sig selv.

Fra Forfatterskolen

Hanne Højgaard Viemose (f. 1977). Hun er bachelor i antropologi og etnografi samt uddannet fra Forfatterskolen i 2011. Hun debuterede i 2011 med Hannah, som hun modtog Munch-Christensens Kulturlegat for. Mado udkom i 2015. 'Mado' betyder både mor og morder på fonetisk koreansk.

 

Tilføj kommentar

Materialer: