Viden

Gæt, hvad I søgte efter her på helsbib.dk

Viden Af: Biblioteket 18. Dec 2017 0 kommentarer
De mest benyttede sider er 'Min side', åbningstider og selvfølgelig søgning. Men hvad søgte I mon på i 2017?

Årets mest søgte bog er en krimi

Svenske Camilla Läckberg har taget de helsingoranske hjerter med storm, og hun står for årets mest søgte bog her på hjemmesiden. Knap 700 mennesker har søgt efter hendes ’Heksen’.
I det hele taget blev der igen i år læst krimier i Helsingør. Halvdelen af de mest brugte søgeord i 2017 handlede om krimier. Det matcher fint med, at krimierne, som biblioteket også køber mange eksemplarer af, udgør en væsentlig del af bibliotekets udlån.

Harry Potter igen, igen

En enkelt børnebog har dog sneget sig ind som nummer to på listen over mest brugte søgeord. Det er Harry Potter. Her er tale om en everlasting klassiker!

Familieromaner

Et par underholdende familieromaner har også været efterspurgt. Britiske JoJo Moyes har vundet ’The Romantic Novel of the Year Award’ to gange, og det skaber også dønninger i Helsingør. Lucinda Riley går verdensomspændende sejrsgang især med serien om 'De syv søstre', om syv adopterede søstres baggrund.

Forbavsende fravær

Nogle ord glimrer ved deres fravær på listen over mest søgte ord. Den mest reserverede fagbog i 2017, 'Papmachéreglen' af Hella Joof, er der ikke ret mange, der har søgt efter her på hjemmesiden, så den må bibliotekarerne have reserveret for brugerne.
Heller ikke 'Folkets skønhed' af Merete Pryds Helle er i nærheden af at være den mest søgte bog. Ligesom 'Papmachereglen' har den prydet bibliotekets TopTi-liste over mest reserverede bøger i godt et år, og den vandt De Gyldne Laurbær i år. Men den er ikke med i årets hitliste over søgeord.
En enkelt trend er helt væk fra hitlisten: Alle 'Sense'-bøgerne. Sense er tidens hotteste slankekur, og der har konstant været en eller to bøger på listen over de mest reserverede bøger.

Årets mest brugte søgeord her på hjemmesiden
 

1 Camilla Läckberg: Heksen
2 Harry Potter
3 Lucinda Riley
4 Mari Jungstedt (bl.a. Den du elsker. 12. del af krimiserie)
5 Jojo Moyes
6 Dan Brown
7 Jeg finder dig altid (krimi af Elsebeth Egholm)
8 Brinkmann (især Stå fast og Gå glip)
9 David Lagercrantz (Ny Salanderkrimi: Manden der søgte sin skygge)
10 Sara Bædel

 

Af bibliotekar Anette Thede

Tilføj kommentar

Materialer: