Forsiden af Kongetro

Danske krimi-debutanter

12.04.21
Krimigenren er utrolig populær! Og heldigvis kommer der hele tiden nye forfattere på banen

2020 bød på flere rigtigt spændende, danske krimi-debutanter. Nogle af dem har I læsere allerede fået øje på, men enkelte af dem har slet ikke fået det antal læsere, de fortjener.

Så kig nu lidt på listen og se om der er noget, der kan friste din krimi-hunger.

  • Tobias Bukkehave får disse ord med på vejen i Merete Reinholdts anmeldelse af hans krimidebut for voksne: "»Kongetro« er en begavet og politisk aktuel spionhistorie, en klon mellem John Le Carré og Agent 007 - måske set før, men sjældent så spændstigt og spændende. Bukkehave skriver godt, han er vidende og humoristisk, og så har han noget på hjerte".

     
  • "Jenny Lund Madsen har skrevet årets mest originale krimi. Hendes mordhistorie er realistisk, spændende og romantisk til allersidste side. Og når man tror, man har regnet plottet ud, slår spændingen endnu et svirp med halen.", skriver Bo Tao Michäelis om "Tredive dages mørke".

     
  • Om Line Holm og Stine Bolthers "For barnets bedste" skriver Merete Reinholdt: "Forfatterne brillerer med en genrebeherskelse og effektiv fornemmelse for cliffhangers og spændingskurver, der er sjælden hos debutanter". Bogen er solgt til filmatisering.

     
  • "En fantastisk spændende krimi, man ikke kan slippe igen. Sproget er letlæseligt", skrev lektør Dorthe Marlene Jørgensen om Tor Lindsø's "Skyggegæsten". Den er første bind i planlagt serie.

     
  • Torben Munksgaard har skrevet flere romaner, men dette er hans krimi-debut. "" Digterens død" er en krimi noget ud over det sædvanlige. Foruden en meget tilfredsstillende kriminalgåde gør figurerne, ikke mindst Nørrebro-bohèmerne Pelle og Simon, indtryk.", skrev Lars Ole Sauerberg i sin anmeldelse.

     
  • Karen Inge Nielsen har tidligere skrevet bøger for unge, men har nu skrevet "en bloddryppende krimi, der ikke er for sarte sjæle", så hermed advaret.

     
  • Og så har Niels Søndergaard leveret rendyrket og underholdende "krimiramasjang" i sin "Tre små kinesere". Niels Søndergaard er en anerkendt oversætter (af bl.a. Tintin). 

Oprindeligt skrevet af ez, Vejle Bibliotekerne.

Materialer