Casablanca (1942) Official Trailer - Humphrey Bogart, Ingrid Bergman Movie HD

De ti bedste filmklassikere

Film Af: Biblioteket 8. Sep 2015 0 kommentarer
Tags: 
Lån dem på biblioteket - de kan sagtens tåle et gensyn!
Af bibliotekar Lise-Lotte Truelsen
 

Casablanca

”Here’s lookin’ at you, kid”; muligvis den meste kendte filmreplik nogensinde.  Filmen er fra 1941 med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i hovedrollerne og foregår under 2. verdenskrig i Casablanca, Marokko.  Humphrey Bogart er splittet i et klassisk valg mellem kærlighed og moral.
 

Grease

Musical fra 1978 med John Travolta og Olivia Newton John i hovedrollerne.  Filmen, der blev en gigantisk verdenssucces, handler om to unges forelskelse og deres teenageliv i 1950’ernes USA.
 

The Godfather

Filmmatisering af Mario Puzo’s roman fra 1972. The godfather af Francis Ford Coppola er den første film ud af tre om den sicilianske mafia. Filmen er gentagne gange blevet hyldet som en af verdens bedste film.
 

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Steven Spielberg’s berømte første Indiana Jones film kom til verden i  1972. Harrison Ford ses I hovedrollen som den eventyrlystne arkæolog der er oppe i mod nazisterne i jagten på den hellige ark. Et hæsblæsende eventyr/actionfilm.
 

Ondskabens hotel

Stanley Kubick er instruktør på denne horrorfilm, hvor Jack Nicholson spiller hovedrollen som Jack Torrance der flytter ind på det øde beliggende Panorama Hotel som opsynsmand i vintersæsonen. Mystiske kræfter er i spil og får ham til at forsøge at dræbe sin kone og søn. Ikke for sarte sjæle.
 

Ondskabens øjne

Filmen der gjorde seriemordere ”populære”!   En seriemorder har myrdet 5 unge piger. Den unge FBI-agent Clarice Starling får tilladelse til at interviewe den fængslede psykopat dr. Hannibal Lecter i et forsøg på at kortlægge morderens psykologiske mønster. Gyser med Anthony Hopkins og Jodie Foster i hovedrollerne. 
 

Pulp Fiction

Quentin Tarantins hårdkogte kultfilm fra 1994. I LA's underverden er Vincent og Jules, spillet af John Travolta og Samuel L. Jackson, et par rå håndlangere der arbejder for en gangsterboss. Deres job består i at indhente penge og tage sig af folk, som har brudt deres aftaler. 
 

Singing’ in the Rain

Livsglad musical fra 1951 om Hollywoods overgang fra stumfilm til talefilm. Producenten for det succesrige skuespillerpar Don Lockwood, Gene Kelly, og Lina Lamont, Jean Hagen, tror ikke på det nye fænomen talefilm, men det er svært at kæmpe imod udviklingen. 
 

Star Wars – Imperiet slår igen

Science fiction kultfilm fra 1980. Luke Skywalker og hans oprørsvenner udkæmper nye slag i rummet med imperiets kejser og hans udsending Darth Vader. 
 

Den store mand

Orson Wells udødelige klassiker, Citizen Kane, fra 1941. Den magtfulde bladkonge Kane dør ensom og alene på sit slot Xanadu med ordet "Rosebud" på sine læber. Hvad han mente med "Rosebud" afsløres gennem tilbageblik på hans liv.
 

Tilføj kommentar

Materialer: