Oddfridur

Oddfri∂ur Marni Rasmussen

10.06.20
Færøske Oddfri∂ur Marni Rasmussen er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris for en roman om sorgen over at miste og om at fastholde det, der var, i sproget.

Oddfri∂ur Marni Rasmussen (FO): (f. 1969) Uddannet fra Forfatterskolen i København i 2000. Marni Rasmussen har gjort sig bemærket som digter, kortprosaist og oversætter. Han udgiver desuden tidsskriftet Vencil – tidsskrift for skønlitteratur på færøsk. 
Nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2020 for romanen ’Først når ...’, der udkommer på dansk lige op til NORD. Bogen har allerede indbragt ham Færøernes nationale litteraturpris. 

En hjernetumor ændrer pludselig parret Elsa og Janus’ liv. Snart laver den huller i Elsas bevidsthed, og siden overtager den helt. Og så står Janus tilbage, alkoholiseret, skrøbelig og forvirret. Oddfri∂ur  Marni Rasmussen skriver i sin rå og smukke roman ’Først når …’ om forfald og opløsning, om sorgen, der sætter sig som selvmedlidenhed, og om forsøget på at fortælle en andens historie.

”De to hovedpersoner skildres med autenticitet. Der er en dragende nærhed over deres måde at omgås hinanden og sygdommen på. Det er Rasmussens fine dobbeltgreb, at skildringen af kærligheden og sygdommen væves sammen med den efterladte mands umiddelbare reaktion og forsøg på at beskrive forløbet og den døde, at søge i mørket for at skrive på det hvide, som der står i begyndelsen og slutningen af romanen.” 

 – fra juryens motivering til Nordisk Råds litteraturpris 2020.

Oddfri∂ur Marni Rasmussen deltager på NORD 2020 i følgende arrangement: 

Fredag den 18. september (Store Scene)

Kl. 16.15-17.15 Mød nominerede til Nordisk Råds litteraturpris
Bergsveinn Birgisson (IS), Frida Isberg (IS), Hanne Højgaard Viemose (DK), Monika Fagerholm (FI), Oddfridur Marni Rasmussen (FO) og Bjørn Esben Almaas (N)