Naja Marie Aidt. Foto: Mikkel Tjellesen
Foto: Mikkel Tjellesen

Naja Marie Aidt

22.06.20
Naja Marie Aidt medvirker på NORD 2020 i forbindelse med lanceringen af bogen ’Værksteder’.

Naja Marie Aidt (DK): (f. 1963 i Grønland) debuterede som forfatter i 1991 med digtsamlingen ’Så længe jeg er ung’ og har siden udgivet en lang række digtsamlinger og novellesamlinger, senest ’Bavian’ (2006), som hun modtog Nordisk Råds litteraturpris for. Romanen ’Sten saks papir’ udkom i 2012. 

Aidts rystende sorgværk ’Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage. Carls bog’ fra 2017 er skrevet efter tabet af forfatterens 25-årige søn. Det er en bog om kærlighed, om fællesskab, om mindernes grumme dobbelthed og om at gå fra at leve af og gennem sit sprog og pludselig erfare, at man ikke kan forme en sætning, at sproget er blevet goldt. Bogen blev belønnet med Weekendavisens litteraturpris. Aidt har desuden lavet bøger i samarbejde med bl.a. Mette Moestrup, Line Knutzon og maleren Cathrine Raben Davidsen. 

Naja Marie Aidt forfatterskab er præget af et præcist, usentimentalt og kraftfuldt sprog, der kredser om hverdagserfaringer, om længsler, om familieforhold, det gådefulde og om at befinde sig i livets randområder. ”Jeg går min egen vej, ligesom alle andre.” Naja Marie Aidts vej har vist sig at indtage en hel central position i dansk samtidslitteratur.  

Naja Marie Aidt medvirker i bogen ’Værksteder - at skrive i lys og mørke’, som er skrevet af journalist Jeppe Bangsgaard. Bogen lanceres på NORD 2020. Hun deltager i NORD 2020 i følgende arrangement: 

Lørdag den 19. september (Store Scene) 

14.15-15.00 De nordiske forfatteres værksteder
Kjell Westö (FI), Lina Wolff (S), Naja Marie Aidt (DK) og Helle Helle (DK) om de steder, litteraturen udspringer fra
Moderator: Jeppe Bangsgaard, forfatter af 'Værksteder'

Materialer