Lina Wolff. Foto: Pontus Bergman
Foto: Pontus Bergman

Lina Wolff

22.06.20
Forfatteren og oversætteren er en ener i den svenske samtidslitteratur og gæster NORD 2020 i forbindelse med udgivelsen ’Værksteder - at skrive i lys og mørke’.

Lina Wolff (S): (f. 1973) har boet mange år i Spanien og bor nu tæt ved Lund, Sverige. Romanen ’De polyglotte elskere’, som udkom i 2016, blev i Sverige en af årets bedst anmeldte og mest omtalte bøger og blev bl.a. tildelt Sveriges største litteraturpris, Augustprisen, for årets bedste roman. 

I hendes seneste roman ’Kødets tid’ rejser en svensk skribent til Madrid for at få inspiration. I en bar møder hun en mand, som mener, at han bliver forfulgt af skaberne af et lyssky internetshow, han har medvirket i. Han lover at fortælle sin historie til skribenten, hvis hun vil gemme ham. Men der er noget diabolsk over ham, og mødet bliver skæbnesvangert for hovedpersonen. ’Kødets tid’ er en roman om behov for ånd i en åndsløs verden. Og en undersøgelse af kødets og kroppens mange variationer. Romanen udkommer på dansk i foråret 2021. 

Lina Wolff medvirker i bogen ’Værksteder - at skrive i lys og mørke’, som er skrevet af Jeppe Bangsgaard. Bogen lanceres på NORD 2020. 

”En av Sveriges lige nu mest interessante - og højst originale - forfattere.”
       – Kulturnytt Sveriges Radio

”Vidunderlig ubehagelig.”
      – Skånska Dagbladet

”Personligt betragter jeg Wolff som en af Sveriges bedste fortællere – morsom men dybdeborende, højspændt men eftertænksom, intelligent men ydmyg (…) Lina Wolff er helt enkelt en forfatter, som det er umådeligt fornøjeligt at læse, samtidig med at hun formår at røre ved noget, som jeg ikke kan kalde for noget mindre højtravende end de store eksistentielle spørgsmål.”
– Amanda Svensson, Sydsvenskan

Materialer