Kristina Stoltz. Foto: Stine Heilmann
Foto: Stine Heilmann

Kristina Stoltz

19.08.20
Stoltz er forfatter til både digte, noveller, børnebøger og romaner. Hun er desuden kolumnist i den norske avis Klassekampen. På NORD taler hun om sin aktuelle roman 'Paradis først'.

Kristina Stoltz (DK) (f. 1975) er anerkendt som en af sin generations mest alsidige forfattere. En forfatter, der bevæger sig frit og overbevisende mellem genrer. Hun er aktuel med romanen ’Paradis først’, en fortælling om et stormfuldt kærlighedsforhold mellem en dansk kvinde ved navn Kristina og en amerikansk mand; om et USA præget af racisme og politisk forarmelse og ikke mindst en fortælling om erindringen og alle dens gråzoner.
 
Stoltz debuterede i 2000 med digtsamlingen ’Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse’. Senest har hun udgivet skilsmisse-romanen ’Som om’ (2016), der blev nomineret til DR Romanprisen, og romanportrættet af den franske surrealistiske kunstner ’Cahun’ (2019), for hvilken hun blev nomineret til Montanas Litteraturpris.
Stoltz er uddannet danser fra Skolen for Moderne dans i København og Danshögskolan i Stockholm og har studeret litteraturvidenskab og teologi. Hun har boet i flere lande, bl.a. USA.

Kristina Stoltz deltager på NORD 2020 i følgende arrangement: 

Fredag den 18. september (Museet for Søfart)

14.30-15.15 Kristina Stoltz (DK) om ’Paradis først’
Interviewer: Jannie Schjødt Kold

Materialer