Foto: Sofie Amalie Klougart

Josefine Klougart

09.09.22
Josefine Klougart er aktuel med romanen 'Alt dette kunne du få'. En både øm og rå kortlægning af familien, en fortælling om at være forbundet med sine nærmeste, med naturen og med litteraturen, en roman, der undersøger stedets betydning. 


På scenen møder hun den finlandssvenske forfatter Quynh Tran, og som Quynh Tran gør det i sin roman 'Skygge og svalhed', arbejder Klougart i 'Alt dette kunne du få' med smukke og voldsomme billeder, der planter sig i læserens bevidsthed. I 'Alt dette kunne du få' bor dramaet i sproget.


JOSEFINE KLOUGART (DK) (f. 1985). Er forfatter til en række anmelderroste romaner, senest 'Alt dette kunne du få' (2021), en sanselig, naturfølsom slægtsroman, nomineret til DRs romanpris, Montanas litteraturpris, Politikens Bogpris og Blixenprisen for bedste roman. 
Klougart har siden sin debut i 2011 med romanen 'Stigninger og fald', som hun blev indstillet til Nordisk Råds litteraturpris for, været optaget af forholdet mellem natur og sprog, landskabernes og stedernes betydning og af erindringens kraft. 

Mød Josefine Klougart i samtale med Quynh Tran.

Materialer