Christina Hesselholdt - foto: Lars Gundersen
Foto: Lars Gundersen

Christina Hesselholdt

12.06.22
Livet findes i sætningerne. Christina Hesselholdts forfatterskab er skriftorientereret og prosaeksperimenterende og optaget af iscenesættelse og afstanden mellem fiktion og autenticitet. Mød hende på NORD til en samtale med norske Hanne Ørstavik om at skrive om tab og kærlighed.

Hesselholdts seneste bog, 'Feje blade sammen op mod vinden' (2021), er en roman om at rejse tilbage i tid og være sammen med dem, man elsker, men som ikke længere er her, og en fortælling om at forandre sig i en hastigt forandrende verden, der ikke venter på nogen. Som i Hesselholdts mesterlige fortællekreds 'Selskabet' er Camilla, hendes familie og venner omdrejningspunktet. 

Mød Christina Hesselholdt til en samtale med Hanne Ørstavik (NO) om deres forhold til det at skrive, om sprog og det at skrive om dem, der er gået bort, om kærlighed.


CHRISTINA HESSELHOLDT (DK) (f. 1962). En af Danmarks fremmeste prosaister. Debuterede i 1991 med romanen 'Køkkenet, gravkammeret & landskabet' og har modtaget flere priser for sine bøger, bl.a. Beatrice-Prisen (2007) og Kritikerprisen (2010). I 2017 var hun nomineret til Nordisk Råds litteraturpris for kunstnerromanen 'Vivian'. Som med 'Vivian' tog Hesselholdt i 'Virginia is for lovers' (2019) udgangspunkt i en virkelig historie – her om parret Elizabeth Haysom og Jens Söring. Den opruller et mørkt, forkvaklet forhold mellem en mor og en datter og en længsel efter kærlighed og erotik.

Materialer