Caroline Albertine Minor, Foto: Nitesh Anjaan
Foto: Nitesh Anjaan

Caroline Albertine Minor

01.07.20
Caroline Albertine Minor har allerede markeret sig stærkt på den danske, litterære scene. Hun er aktuel med romanen ’Hummerens skjold’. 

CAROLINE ALBERTINE MINOR (DK) (f. 1988). Uddannet fra Forfatterskolen. Studerer antropologi på Københavns Universitet. Hun debuterede med romanen ’Pura Vida’ (2013). I 2017 udkom novellesamlingen ’Velsignelser’, fortællinger om svigt, tab, venskab og utroskab. Novellesamlingen er solgt til udgivelse i flere lande. Caroline Albertine Minor skriver en både frygtløs og afdæmpet prosa om sorg, livsvalg, seksualitet og menneskelige relationer. Hun er er en af den yngre generations mest kritikerroste forfattere.

For sin kun anden udgivelse, novellesamlingen ’Velsignelser’ (2017), blev hun nomineret til Nordisk Råds litteraturpris, og for bogen modtog hun flere priser, bl.a. P.O. Enquists pris, der gives til en yngre forfatter på vej ud i Europa. 

’Hummerens skjold’ giver stemme til familien Gabel. De tre søskende, Ea, Sidsel og Niels, lever vidt forskellige liv på forskellige kontinenter. Og måske er de på vej til at drive helt fra hinanden. over fem dage i april må de på ny tage stilling til hinanden og deres fælles historie. ’Hummerens skjold’ er en fortælling om familiens mytologi. Om at svigte og yde omsorg, om brudte forbindelser og de forbindelser, der overskrider forventninger, formåen og indimellem livet selv.   

Caroline Albertine Minor deltager på NORD 2020 i følgende arrangementer: 

Fredag den 18. september (Store Scene)

Kl. 10.00-11.00 Åbningsarrangement – PO Enquist-prisen uddeles
Prisoverrækkelse og samtale m. Caroline A. Minor (DK), Jonas T. Bengtsson (DK) og prismodtageren. Moderator: Tore Leifer

Lørdag den 19. september (Museet for Søfart)

Kl. 13.00-13.45 Caroline Albertine Minor (DK) om ’Hummerens skjold’
Interviewer: Jannie Schjødt Kold

Materialer