Anne Holt

08.07.20
Anne Holt deltager via digital forbindelse på NORD 2020 i et hyldestarrangement til Tove Jansson og i en samtale om løgn og manipulation.

Norske Anne Holt skriver politisk samtidslitteratur, der rummer alle de moderne demokratiers dilemmaer. Mød Holt på scenen med professor i Statskundskab Rebecca Adler-Nissen (DK) til en samtale om den offentlige debat, sociale medier, løgne, manipulation og polarisering. 

Anne Holt (NO) (f. 1958): Forfatteren, der også er tidligere justitsminister, har en hel særlig fornemmelse for, hvad der rører sig i offentligheden, og sætter som få andre spørgsmål om vores samtid til debat. Holts bøger er præget af stærke kriminalistiske plots og troværdige karaktertegninger, men også af brandvarme politiske temaer som Fake News, sociale medier, ytringsfrihed, indvandring, polarisering og overvågning. Det er karakteristisk for Holts romaner, at de skildrer alle faldgrubberne, gråzonerne, tvivlen, nuancerne og de demokratiske spilleregler, som er under pres. 
        
I sin seneste roman 'Vejrbidt' har trusler og hate speech på de sociale medier skabt et enormt pres på mennesker, der forsøger at leve stille liv, og mennesker, der lever politiske, offentlige liv. Kan de holde til det? Eller må man slå tilbage? Og hvordan? I centrum står hovedpersonen, den tidligere stjerneadvokat Selma Falck, der lever ét liv på de sociale medier og et helt andet i virkeligheden. Under dramatiske omstændigheder finder hun pludselig sig selv på fjeldet, afklædt, forslået og omgivet af ild, og hun må kæmpe for sit liv. Hun husker intet, men hun ved, at noget er helt, helt galt. 

”Skræmmende god samtidskommentar.”
-    Dagbladet 

”Skræmmende aktuelt og vigtig.”
-    VG

”Som politisk spændingsroman gennemspiller den med Holts sædvanlige sans for aktuelle politiske dagsordener virtuost et af disse års mest skræmmende temaer.”
-    Jyllands-Posten 

Anne Holt (NO) (f. 1958): Debuterede i 1993 med krimiromanen ’Blind Gudinde’. Hun er uddannet jurist, og har arbejdet både som journalist og advokat. Hun har desuden bestredet hvervet som justitsminister. Hun er en kendt og stærk stemme i den norske offentlige debat. Holts bøger er solgt i mere end 10 millioner eksemplarer verden over, og hun er en af kun tre skandinaviske forfattere, der har modtaget den prestigefulde amerikanske pris The Edgar Award

Anne Holt deltager på NORD 2020 via digital forbindelse i følgende arrangementer: 

Fredag den 18. september (Store Scene)

Kl. 13.15-14.00 Tove Jansson-tribute
Sophia Jansson (FI), Merete Pryds Helle (DK), Monika Fagerholm (FI), Anne Holt (N)

Fredag den 19. september (Store Scene)

11.15-12.00 Løgn & manipulation
Anne Holt (N) og Rebecca Adler Nissen (DK) om et demokrati under pres.
Moderator: Anja Bo

Materialer