Syv gode film på Filmstriben

Film Af: Biblioteket 13. Sep 2017 0 kommentarer
En streamingtjeneste fyldt med kvalitetsfilm som Underverden, Nordkraft og Snowden.

Nordkraft

Maria er pusherfrau og vader hvileløst rundt i gaderne og varter pusherkæresten Asgers kunder op. Steso er den intellektuelle kyniker som altid er på jagt efter det næste fix. Steso er kæreste med Tilde. Allan har været ude at sejle, og er netop kommet hjem efter at have været ude for en ulykke. Alle søger de kærlighed og en mening med livet.

Underverden

Zaid (Dar Salim) nyder tilværelsen som succesrig hjertekirurg med dyr lejlighed og gravid kæreste. En aften får han besøg af sin lillebror Yasin, der desperat beder om penge, men afvises blankt i døren. Kort efter bliver Yasin fundet, gennembanket til døde, og Zaid overvældes af skyldfølelse. Sorg afløses af vrede, og snart bliver Zaid besat af at finde den skruppelløse gerningsmand. Som retfærdighedssøgende, maskeret hævner bevæger han sig ned i Københavns kriminelle underverden.

Jackie

Efter det chokerende mord på sin mand, lammes førstedamen Jacqueline Kennedy af dyb sorg og kæmper for at genvinde sin tro. Midt i traumet skal hun finde kræfter til at trøste sine børn og definere sin mands historiske eftermæle og overveje sin egen fremtidige identitet som enke til præsidenten. I rollen som JFK ses danske Caspar Phillipson, der har fået stor opmærksomhed i USA pga. sin slående lighed med præsidenten.

Ekstremt højt og utroligt tæt på

11-årige Oskar Schell, som har mistet sin far ved terrorangrebet i New York 11. september 2001, indleder sit livs vigtigste ekspedition rundt i New Yorks forstæder, da han finder en nøgle i sin afdøde fars ting. Måske har hans far efterladt en sidste besked til ham

Snowden

Whistlebloweren Edward Snowden lækkede i 2013 lækkede tusindvis af fortrolige CIA-dokumenter til The Guardian og The Washington Post og afslørede, at USA og Storbritannien foretog tophemmelige overvågninger af privatpersoner, politikere og firmaer i hele verden. Oliver Stones spændingsfilm om Edward Snowden er en nervepirrende skildring af de virkelige hændelser, der ledte frem til at Snowden måtte forlade sin kæreste Lindsay og sit hjemland og gå i eksil på et hotelværelse i Hong Kong.

Jeg, Daniel Blake

Daniel Blake har arbejdet som snedker i Newcastle det meste af sit 59-årige liv. For første gang nogensinde har han brug for hjælp fra staten efter at være blevet arbejdsløs pga. sygdom. Daniel møder Katie, der er enlig mor til børnene Daisy og Dylan. Katies eneste mulighed for at komme ud af et værelse på et hostel for hjemløse i London, er at takke ja til en smadret lejlighed i en fremmed by næsten 500 km væk. Daniel og Katie befinder sig i ingenmandsland, fanget i et velfærdsbureaukrati uden fleksibilitet eller medmenneskelighed. Filmen vandt Den Gyldne Palme ved Cannes Film Festivalen.

Kandidaten

Forsvarsadvokaten Jonas Bechmann (Nikolaj Lie Kaas) vikles ind i et net af dødensfarlige hændelser, da en ven inviterer ham i byen en aften. Han forføres af en ung escortpige, der næste morgen ligger død på hotellets badeværelse.

Tilføj kommentar