Foto fra filmen De forbandede år
Foto fra 'De forbandede år'

Se 'De forbandede år' på Filmstriben, mens du venter på 2. del

10.06.21
Filmen nåede lige at blive set af 300.000 mennesker i 2020, inden Danmark lukkede ned. Nu er efterfølgeren på vej.

af bibliotekar Anette Thede

Optagelserne i gang

'Desværre slutter den lange film brat. Fortsættelse følger vel?', skrev tidsskriftet EKKO i sin anmeldelse af 'De forbandede år'. Og jo, det gør den nu. Ifølge DR er instruktør Anders Refn gået i gang med optagelserne til 'De forbandede år, 2' på Ristinge Havn på Langeland. Anders Refn regner med, at den får premiere i biograferne den 31. marts 2022.

Foregår tæt på Helsingør

'De forbandede år' er en spillefilm om besættelsen, som den får betydning for en rig familie, der bor i et palæ ned til Øresund formentlig tæt på Snekkersten, hvorfra mange sejlede til Sverige. Alle besættelsestidens roller er repræsenteret i persongalleriet omkring familien. Fabrikanten, der tjener tykt på at handle med tyskerne, den realpolitiske samarbejdspolitiker, den apolitiske swingpjatte, der bare vil leve livet, jøden, der bliver udleveret til Gestapo, kommunisten, der ofrer sig for sagen før alle andre og den unge søn, der melder sig til at kæmpe på Østfronten for tyskerne.
I filmen medvirker bl.a. Jesper Christensen og Bodil Jørgensen.

Se også originale film fra besættelsestiden

Se dokumentarfilm, som blev produceret under besættelsen, om bl.a. mordet på Kaj Munk, bombningen af Franske Skole og befrielsen på Filmcentralen.

Kilder

Materialer