Lån film på dvd eller på Filmstriben.dk.

Det var først en bog ...

Film Af: Biblioteket 29. Nov 2019 0 kommentarer
... og så blev den filmatiseret. Nogle historier er for gode til ikke at blive formidlet videre

Af bibliotekar Sofie Nørgård Krogh

Dyk ned i filmens forunderlige verden på Filmstriben eller lån materialet på biblioteket – eller læs bøgerne bag filmene. Alle filmene er baseret på bøger omhandlende alt fra selvbiografiske fortællinger, familiedramaer, drømmen om IKEA eller til manden, der elsker fodbold mere end noget andet. 

Fodboldfeber

'Fodboldfeber' er filmatiseringen af Nick Hornbys roman 'Fever Pitch'. Paul Ashworth er sportsidiot, nærmere betegnet superfan af fodboldklubben Arsenal. Da kæresten Sarah Hughes pludselig kommer ind i hans liv, er der i sagens natur et par enkelte omjusteringer og prioteringer, der må ændres på.

Dommerens valg

Dommerens valg’ er baseret på romanen ’Barnets tarv’ af Ian McEwan. Fiona Maye er en fremtrædende dommer ved den Britiske High Court, hvor hun behandler sager i familieretten. Midt i en livkrise står hun over for sin hidtil sværeste sag som dommer. 17-årige Adam er Jehovas Vidne og nægter at tage imod en blodtransfusion, der kan redde hans liv, og hans forældre er enige. Skal Fiona tvinge Adam til at leve mod sin vilje? For at nå en afgørelse besøger Fiona Adam på hospitalet – et møde, der får en helt særlig betydning for dem begge, og som ændrer deres liv.

Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et klædeskab

'Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et klædeskab' er em vidunderlig og komisk fortælling, som er baseret på bogen af Romain Puértolas. Aja har boet hele sit liv i Mumbai. Han optræder på gaderne, hvor folk tror, at han har specielle og magiske evner. Efter hans mor død, tager han til Paris med en falsk 100 euro seddel i lommen for at finde sin far. Første stop er den svenske møbelgigant, som han har drømt om at besøge hele sit liv. Her møder han Marie som han bliver forelsket i. Aja oplever en række eventyr rundt om i verden, først i et klædeskab, derefter i en Louis Vuitton rejsekuffert, en luftballon til Tripoli og en flygtningelejr i Libyen.

Gensyn med Brideshead

'Gensyn med Brideshead' er filmatiseringen af Evelyn Waugh bog om Kaptajn Charles Ryder og sine ungdoms erindringer. I mødet med med overklassendrengen, Sebastian Flyte, bliver han suget ind i et kompliceret familiedrama styret af aristokratiets konventioner og strenge katolske regler, som håndhæves benhårdt af Sebastians mor.

Løfte ved daggry

Filmen, 'Løfte ved daggry' er baseret på Romain Garys hovedværk 'Morgenrødens løfte'. Selvbiografisk, humoristisk roman om en dreng, der søger at leve op til sin mors krav om, at han skal blive en stor mand.

Beautiful Boy

Filmen 'Beautiful Boy' er baseret på biografierne ’Beautiful Boy’ af David Sheff og ’Tweak: Growing Up on Metahmphetamines’ af Nic Sheff. Nic er 18 år og skal til at gå på college. På overfladen er han en helt almindelig dreng, men han har eksperimenteret med stoffer siden han var 12 år. Da han prøver methaafetamin for første gang, går han på kort tid fra at være teenager til dybt afhængig stofmisbruger. Det er en hudløs ærlig skildring af afhængighedens dybe afgrund, og hvordan det kan påvirke en hel familie.

Papillon

'Papillon' er filmatiseringen af den selvbiografiske omdiskuterede bog af franskmanden Henri Charrière, som i 1931 blev kendt skyldig i et mord, som han hævdede skete i selvforsvar. Papillon sendes til en fængselskoloni i Fransk Guyana - et fængsel det aldrig er lykkedes nogen at flygte fra. Men det har Papillon tænkt sig at lave om på.

We the animals

Filmen 'We the animals' bygger på Justin Torres’ succesroman af samme navn. Brødrene Manny, Joel og Jonah kæmper sig vej gennem opvæksten trods deres forældres flygtige kærlighed. Intet kan skille dem ad – de holder sammen i tykt og tyndt. Men mens Manny og Joel vokser op til at blive som deres voldelige far, søger Jonah tilflugt i en fantasiverden med sit kladdehæfte og sine tegninger.

Hent film på Filmstriben

Læs, hvordan du gør på Filmstriben - stream gode film

 

Tilføj kommentar

Materialer: