Foto af nogle der vandrer i en vinterskov
Foto: Patrick Reichboth, Unsplash

Motion i en coronatid

04.01.21
Dit fitnesscenter er lukket, hvad så? Her er tips til gode vandre- og løberuter i Nordsjælland og til hjemmetræning.

Naturperler i Helsingør Kommune

Tikøb Langesø, Ræveskiftet, Rolighedsmoserne, Klostermoseskoven og mange flere. Udover at vi er omgivet af vand, er Helsingør Kommune fyldt med grønne pletter. Hent pjecen Grønne pletter og naturperler i Helsingør Kommune og så er det bare på med jakke og gode sko.
Find flere lokale naturoplevelser på Helsingor.dk.

Vandre/løberuter i Nordsjælland

 • Gribskov, Søskoven og Esrum Møllegård og Kanal
  En afmærket rute, der er ca. 10 km lang, men som kan deles op i mindre dele. På turen er der mulighed for at nyde den smukke natur og se et landskab, der er præget af, at Esrum Kloster og Kronen har regeret her. Find flere oplysninger hos Naturstyrelsen.
   
 • Gribskov, Mårum 1
  Ruten på 4 km passerer bl.a forbi 2 søer, som ligger i en varieret løvskov. På ruten kommer du også gennem den tyste granskov. Find flere oplysninger hos Naturstyrelsen.
   
 • Gribskov, Nødebo
  Den afmærkede rute er ca. 8,6 km lang med muligheden for afkorte turen flere steder. En afvekslende tur, der byder på en betagende udsigt over Esrum Sø og et kig ind hvordan skoven er blevet brugt og bliver brugt i dag. Find flere oplysninger hos Naturstyrelsen.
   
 • Vandre- og løberute i Rungsted Hegn og Folehave Skov
  9,5 km afmærket rute i Rungsted Hegn og Folehave Skov. Den blå rute løber gennem varieret løvskov og ud forbi Lille Frises Eng, hvor der går græssende kreaturer i sommerhalvåret. Find flere oplysninger hos Naturstyrelsen.
   
 • Krogerup Humlebæk
  En vandretur i skovene omkring Humlebæk. Holmeskov, Kalvehave, Kirkeskov, Hejreskov og Babylone Skov omkranser Krogerup. De er nogle af de få tidligere privatejede skove i Nordsjælland, som fra gammel tid har været domineret af kongens skove - vore dages statsskove. Find turfolderen på Naturstyrelsen.
Materialer