5 podcasts, som tager dig med rundt i Danmark

21.12.20
Hør om Danmark og den danske historie, som gør sig godt både på en tur ud i det gode vejr og som underholdning på en uundgåelig regnvejrsdag. 

Bag om København

Hvis du er interesseret i Danmarkshistorie er vores hovedstad et godt udgangspunkt. Podcasten her fortæller i hver episode om en skæbne i København, og kommer på den måde bag om både byen og kulturen, og ind i mere private afkroge. Det hele bliver fortalt på en meget nærkulturel og hyggelig måde. Podcasten er produceret af Københavns Biblioteker, og episoderne er omkring 30 minutter lange. Podcasten er til den historieinteresserede, som elsker anekdotiske fortællinger med mennesker i fokus. 

Åsteder

I Åsteder bliver vi taget med på en rejse langs Gudenåen, fra Trinnet Krat til Randers Fjord, og herigennem får vi indsigt i områdets natur- og kulturhistorie. Gudenåen fungerer som en rolig og varm jeg-fortæller, og podcasten er rar og hyggelig. På rejsen får vi fortalt historier fra Gudenåens bredder af eksperter fra lokale museer. Podcasten er perfekt til dig, som har brug for en beroligende podcast, eller som er interesseret i lokalhistorien omkring Gudenåen. Episoderne er omkring 20 minutter lange. 

Homoseksualisterne

Denne podcast sætter, med historiker Anders Thorkilsens stemme ved roret, fokus på dansk LGBT+-historie. Podcasten på 6 episoder opstår, da Thorkilsen falder over en fortrolig pakke fra krigsministeriet, der indeholder en samling kilder, som bærer mærket ”Homoseksualister 1908-1922”. Podcasten forbinder et væld af ledetråde for at fortælle sin historie om homoseksualitet i Danmark for godt 100 år siden, inklusive trækkerdrenge, prostitution, og dansk militærer. Episoderne er omkring 30 minutter lange og gør sig bedst i rækkefølge. Podcsasten giver et anderledes inblik i et overset kapitel af Danmarkhistorien. 

100 Danmarkshistorier

I denne podcast serveres Danmarkshistorien i små bidder, og man lærer vidt og bredt om Danmark. Episoderne er omkring 30 minutter lange, og værten Christoffer Heide fortæller i hvert afsnit, i fællesskab med en forsker, om et specifikt emne indenfor danmarkshistorien, f.eks. Det første fængsel, Den islandske revolution og Fri porno. Podcasten er hyggelig og velproduceret og perfekt til dig, der gerne vil have genopfrisket noget af den historie, som måske er gået tabt siden skoletiden. 

1-0 til Danmark

Her er en podcast til fodboldnørderne. I podcasten diskutteres alle de EM- og VM-slutrunder, som det danske herrelandshold har været med til, og igennem disse diskussioner opstår et historisk overblik over foldboldsportens udvikling i Danmark. Værterne er Morten Olsen og Allan Poulsen, og dertil er der fyldt op med fortællinger fra store fodboldpersonligheder. Denne podcast er rød og hvid og festlig. Episoderne er omkring 20-30 minutter lange og gode til en gå- eller løbetur. 

Oprindeligt skrevet af Anja, eReolen.

Tags
Materialer