""

2,5 meter film - sådan cirka

24.09.21
Velkommen til film på biblioteket - for de mindste - efterår / vinter 2021

Tilmeldning

Kulturværftet
På Kulturværftet, til film i Hulen, sker tilmelding ved direkte mail til dlu65@helsbib.dk. Der er kun en børnehave ad gangen til film. Det er først til mølle.

Espergærde Bibliotek
På Espergærde Bibliotek, til film i Salen, skal der købes gratis billetter her på billetten.dk

Vi ses til film på biblioteket, rigtig god fornøjelse!
 

Filmprogrammet er tilrettelagt så det passer bedst muligt til aldersgruppen 3-5 år. De film vi viser er fra Filmstriben – ”Se film på biblioteket”.

De korte film vises først, og de lidt længere vises senere. På den måde bliver det en god oplevelse for alle. Husk, det er altid i orden at liste ud, hvis barnet ikke kan sidde stille længere.

Biblioteket åbner filmens magiske verden, i en tryg ramme, hvor den fælles oplevelse giver mulighed for eftertænksomhed, samtale og udvikling af barnets kompetencer.

Læreplanstemaer er markeret efter hver film. Der er fri entré.

Espergærde Bibliotek viser film tirsdage kl. 10.
Biblioteket Kulturværftet viser film i Hulen torsdage kl. 10.30

""

Kulturværftet 2. september kl. 10.30

Rita & Krokodille - i biografen / Siri Melchior. 5 min. Animation 2018 

Rita og Krokodille skal se “De 5 feer” i biografen. Krokodille larmer med slikpapiret, slubrer og gaber. Nu bliver det spændende! Feerne skal bage en kage. Rita er opslugt. Hun vender sig om. Krokodille er væk! På lærredet dukker en stor skygge op, som vil æde kagen. En Godzilla? En lille skygge kommer for at redde den. En pinlig ven bliver til en helt.

Kultur, æstetik og fælleskab

Ih! siger den lille bamse / Maria Mac Dalland. 19 min. Animation 2007

Denne enkle, underfundige film for de helt små børn i alderen 2-5 år er baseret på Thomas Windings historier og farverige illustrationer om de daglige gøremål hos Bamsefamilien i det lille hus på bakken. Om at lede efter nøglen, som er blevet væk, da de skal på stranden. Om at blive inde i strandkanten og finde sten, mens Bamsefar og Bamsemor viser hinanden, hvor dygtige de er til at plaske. Om at falde i søvn på stranden. Og om at digte en strandsang, om at finde en lille sten og et sneglehus. Og en nattesang om at være en stjerne på himlen inden Bamsefamilien lægger sig til at sove i de tre blå senge i det lille hus. Filmen er en varm og tryg oplevelse for små mennesker, som forhåbentlig kan genkende den lille Bamses verden fra deres eget liv.

Alsidig personlig udvikling
 

""

Kulturværftet 9. september kl. 10.30

Lili holder fest / Siri Melchior. 3 min. Animation 2015

Lili holder fest. Det er nemlig højst uretfærdigt, at mor og far skal til fest uden Lili. Men det er heldigt, at Mormor babysitter og er så sød og træt, at hun falder i søvn på sofaen. For så er der frit slag for ungdommen til at feste igennem med sminke, dans og konfetti, til den lyse morgen. Lili er en serie af film om at være 3 år.

Alsidig personlig udvikling

Hunden Ib - Ib fodrer myrerne / Trine Laier og Rasmus Andreasen. 3 min. Animation 2019

Ib vil gerne hjælpe myreslugeren med at få mere mad, så han fodrer myrerne, så de kan blive større.

Kommunikation og sprog

Lillefinger – undskyld / Mette Skov. 5 min. Animation 2015

Myren kommer til at smadre en rude, men Lillefingers mor tror det er Lillefinger, der har gjort det.

Alsidig personlig udvikling - Social udvikling

Rita & Krokodille - Zoologisk Have / Siri Melchior. 5 min. Animation 2013

Rita vil klappe små, nuttede dyr, men Krokodille vil hellere lege med krokodillerne i Zoologisk have. Rita "lader" ham lege med dem. Men snart kan hun ikke se forskel på "hendes" Krokodille og de andre. Hun prøver at klatre over hegnet for at finde Krokodille. Hun er lige ved at falde ned, men heldigvis kommer en krokodille og redder hende. Rita og Krokodille er genforenede!

Alsidig personlig udvikling - Social udvikling

Vitello vil have en far / Dorte Bengtson. 7 min. Animation 2018

Hvis Vitello spørger Mor, så er Vitellos far en sjuft, og ham ser man derfor ikke meget til. Man ser ham faktisk overhovedet ikke, og det er irriterende, synes Vitello, når nu alle de andre drenge har fædre. Det er så irriterende at han kommer til at bilde sine venner ind at han skam har en far, som de sagtens kan få at se…

Alsidig personlig udvikling

Kulturværftet 16. september kl. 10.30

Lili børster tænder / Siri Melchior. 3 min. Animation 2015

Lili børster tænder. Det kan hun nemlig sagtens selv. Hun lukker sig ude på badeværelset med Vovvov, og så går hun ellers i krig. At der skal tandpasta på, at der skal børstes grundigt, og at der skal skylles efter, alt det har hun fanget. At det så ikke lige behøver at være på egne tænder, det er så en anden ting. Lili er en serie af film om at være 3 år.

Alsidig personlig udvikling

Hvem sover ikke? / Jessica Laurén. 5 min. Animation 2011

Nogle gange kan man blive ramt af hjemve – særligt når det bliver mørkt. Kanin skal sove hjemme hos Bamse. Kanin og Bamse har glædet sig. De leger og spiser, ser børne-tv og hygger sig. Så er det tid til at gå i seng. Bamses mor siger godnat og slukker lyset. Bamse er ved at falde i søvn, men det er Kanin ikke. Lige pludselig ombestemmer han sig og vil ikke længere sove hos Bamse. Sengen er for blød, der lugter ikke ligesom derhjemme, og Kanin savner sin mor. Men heldigvis kan Bamses mor og far hjælpe.

Alsidig personlig udvikling

Mægtige maskiner – Kædegraver / Henrik Selin Lorentzen. 6 min. Dokumentar 2009

Kædegraveren er som en stor motorsav, der kan grave render i jorden til for eksempel ledninger. Bagefter kommer bulldozeren og dækker renderne til igen.

»Mægtige maskiner - på hjul og larvefødder« er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Hvert afsnit består af rolige billeder, der tager børnene helt tæt på maskinerne, mens de arbejder, og en fortællerstemme, der forklarer, hvordan maskinerne fungerer. I hvert afsnit er der også en lille quiz og en sang om den enkelte maskine.

Natur, udeliv og science

""

Min flyvende mor / Yulia Aronova. 7 min. Animation 2013

En dreng fortæller om sin mor, som er en flyvemaskine. Hun er verdens bedste mor, fordi de kan flyve sammen. De flyver tit, og drengen hjælper sin mor med at dele breve ud.

Kultur, æstetik og fælleskab – Krop, sanser og bevægelse

Kulturværftet 23. september kl. 10.30

Hunden Ib - Ib slukker brandmanden / Trine Laier og Rasmus Andreasen. 4 min. Animation 2019

Ib har opdaget noget sort røg. Der er allerede kommet en brandmand for at slukke ilden. Men Ib må alligevel hjælpe til, for der er ild i brandmandens bukser.

Alsidig personlig udvikling – Social udvikling

Hvem bløder? / Jessica Laurén. 5 min. Animation 2010

Dyrene saver og banker og bygger. Men de kommer til skade på skift. Der skal plaster til, når man bløder, og man skal trøstes. Lille kanin vil også trøstes og pustes på, selvom hun ikke er kommet til skade. Hvad mon de bygger? Filmene i "Hvem"-serien er små film om store følelser. Lille Bamse og hendes venner leger, griner, skændes, græder og hygger i disse varme fortællinger med en god slutning for de mindste børn.

Alsidig personlig udvikling – Social udvikling
 

""

Lillefinger – marmeladetyven / Mette Skov. 5 min. Animation 2015

Myren har ikke tid til at lege med Lillefinger, han leger med flueungerne inde i sit hus. For at lokke dem ud hugger Lillefinger mors marmelade.

Alsidig personlig udvikling – Social udvikling

Hvis ven? / Jessica Laurén. 6 min. Animation 2011

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvordan man skal lege sammen. Det oplever Bamse, da hun møder en ny Blå Kat, som hun aldrig har set før. Bamse synes, Blå Kat er fin og blød. Blå Kat spørger, om hun må lege med Bamse, Kanin og de andre venner. Det må Blå Kat gerne. Men Bamse vil bestemme, hvad Blå Kat skal lege med. Så gider Blå Kat og de andre ikke at lege med Bamse. Hvordan skal de blive venner igen?

Alsidig personlig udvikling - Social udvikling

Mægtige maskiner – Borerig / Henrik Selin Lorentzen. 6 min. Dokumentar 2009

Boreriggen kan bore dybe huller i jorden med sit spiralformede bor, der drejer rundt og rundt. Når boreriggen er færdig, er spiralboret fuld af mudder.

»Mægtige maskiner - på hjul og larvefødder« er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Hvert afsnit består af rolige billeder, der tager børnene helt tæt på maskinerne, mens de arbejder, og en fortællerstemme, der forklarer, hvordan maskinerne fungerer. I hvert afsnit er der også en lille quiz og en sang om den enkelte maskine.

Natur, udeliv og science
 

Kulturværftet 30. september kl. 10.30

Storvask – sovetryner / Kassandra Wellendorf. 4 min. Animation 2010

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene »Storvask« skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Wellendorf skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

Krop, sanser og bevægelse

Hvis baby? / Jessica Laurén. 6 min. Animation 2011

Det her er historien om, hvad der skete med Kat, da han var lille. Kat er adopteret. Da han var nyfødt i et land langt væk, havde han ingen mor eller far, der kunne tage sig af ham. Men der var en mor og en far herhjemme, som ventede på at adoptere ham. De fløj over til Kat og hentede ham. Nu er Kat stor – og en dag kommer mor og far hjem med en ny baby.

Alsidig personlig udvikling – Social udvikling
 

""

Min lille hund Mester - Mester er forelsket / Maria Mac Dalland. 6 min. Animation 2019

Mester er begyndt at sidde uden for huset og hyle. Han kan nemlig mærke en hunhund, og han længes efter hende. Hunhundens ejer er ikke glad for Mesters besøg. Han er jo ikke en racehund! Mesters hjerte er knust, og Thomas forsøger at muntre ham op ved at fortælle, at mennesker ofte har de samme følelser. Mester synes, at mennesker spilder alt for meget tid med at tænke så meget over tingene.

Kultur, æstetik og fælleskab – Krop, sanser og bevægelse – Kommunikation og sprog

Min oldefars historier – Ridderne / Tone Mygind Rostbøll. 9 min. Dokumentar 2016

Theodor kigger på Oldefars fine, gamle riddersværd, som hænger på væggen, men Oldefar siger, at sværdet ikke er noget legesværd og fortæller med stor ærefrygt, at man skal gøre sig fortjent til et sværd, som dengang han klædte sig ud som ægte ridder og udførte ridderlige gerninger.

Kultur, æstetik og fællesskab
 

Espergærde 5. oktober kl. 10 // Kulturværftet 7. oktober kl. 10.30

Rita & Krokodille – nat / Siri Melchior. 5 min. Animation 2018

Om at være unik. Månen, stjernerne og planeterne er en anden verden end vores. Mon der bor nogen derude? Nogen, som er anderledes end os? Måske er de grønne? Som Krokodille! Eller måske er der nogen præcis som os? En rum-Rita og en rum-Krokodille! Det tager Rita og Krokodille på en fantasifuld rumrejse for at finde ud af.

Natur, udeliv og science – Alsidig personlig udvikling – Krop, sanser og bevægelse

Mægtige maskiner – Sorteringsmaskine / Henrik Selin Lorentzen. 6 min. Dokumentar 2009

Bulldozeren fylder sten og sand på sorteringsmaskinen, der fordeler de store sten, de små sten, grus og sand i forskellige bunker.
»Mægtige maskiner - på hjul og larvefødder« er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Hvert afsnit består af rolige billeder, der tager børnene helt tæt på maskinerne, mens de arbejder, og en fortællerstemme, der forklarer, hvordan maskinerne fungerer. I hvert afsnit er der også en lille quiz og en sang om den enkelte maskine.

Natur, udeliv og science

Min lille hund Mester - Et hundeliv / Maria Mac Dalland. 7 min. Animation 2019

Thomas er ikke tilfreds med, at Mester altid ligger i sofaen eller i Thomas’ seng eller læser i Thomas' avis. Mester opfører sig efterhånden mere som et menneske end en hund! Mester kan ikke se, hvad problemet er. Thomas prøver ihærdigt at opdrage Mester til at være en rigtig hund, prøver med halsbånd, hundekurv og hundemad, men må ret hurtigt sande at Mester ikke er en hund man så let kommer til at lave om på. Måske er det ligefrem Thomas selv, som skal forandre sig.

Kultur, æstetik og fællesskab - Alsidig personlig udvikling – Social udvikling

""

Stensuppen / Clémentine Robach. 7 min. Animation 2015

Dyrene sidder i hver deres hus og ser madprogram i tv. Men elektriciteten går, inden maden er færdig. Så laver elefanten bål på byens torv og smider en sten i stor gryde med vand. Han inviterer alle dyrene til at komme med grøntsager til suppen – også de dyr, der plejer at være bange for hinanden. Filmen er baseret på en fabel af La Fontaine.

Kultur, æstetik og fællesskab
 

Espergærde 12. oktober kl. 10 // Kulturværftet 14. oktober kl. 10.30

Hunden Ib - Ib er ret sur / Trine Laier og Rasmus Andreasen. 4 min. Animation 2019

Ib er ret sur. Og når det er svært at blive i godt humør helt af sig selv, er det godt, at musen er irriterende.

Social udvikling – Alsidig personlig udvikling

Ernst i Tivoli / Alice de Champfleury. 7 min. Animation 2000

Ernst og mor er i Tivoli. Ernst vil have en candyfloss, som han køber af en sød lille "Tivoli pige". Mor vil op i Pariserhjulet, men det vil Ernst ikke, så han må sætte sig på en bænk og spise sin candyfloss og vente på mor. Ernst keder sig og får øje på "Tivoli pigen" ved sin bod. Han vil over til hende. Mens mor suser rundt oppe i Pariserhjulet bevæger Ernst sig ind i menneskemylderet hvor han farer vild.

Alsidig personlig udvikling
 

Vitello får en klam kæreste / Dorte Bengtson. 7 min. Animation 2018

Vitello leger ikke med tøser, og hende der er flyttet ind I nummer 27 og hedder Kamma er helt klart en tøs. En tøs der siger hun har en skør hamster. Og Vitello har aldrig nogensinde set en skør hamster…

Social udvikling – Alsidig personlig udvikling

Flyveskræk / Conor Finnegan. 9 min. Animation 2012

Ditlev er en lille fugl, som er bange for at flyve. Faktisk er han bange for rigtig mange ting og vil helst være i sikkerhed hjemme i sit hyggelige hus. En dag møder han fuglepigen Lucy, og han begynder at drømme om hende. En kold vinternat beslutter han at rejse ud i verden for at finde Lucy. Også selvom det indebærer at flyve.

Alsidig personlig udvikling
 

Espergærde 19. oktober kl. 10 // Kulturværftet 21. oktober kl. 10.30

Peter Pix – pudekamp / Trine Heller Jensen. 1 min. Kortfilm komedier 2013

Peter Pix banker puder i sofaen. Han vender sig for at gå, men rammes i nakken af en pude! Peter Pix samler undrende puden op og lægger den tilbage i sofaen. Han rammes igen og nu udkæmpes en kamp mod puderne og hele sofaen, der sluger ham helt.

Krop, sanser og bevægelse

Lillefinger – hindbærret / Mette Skov. 5 min. Animation 2015

To flueunger er kommet op at skændes om et hindbær. Lillefinger og Myren forsøger at få dem til at enes.

Krop, sanser og bevægelse - Social udvikling – Alsidig personlig udvikling

Elsa siger godnat / Christian Ryltenius. 10 min. Animation 2010

En animationsfilm om Elsa, som vil høre en godnathistorie inden hun skal sove. Heldigvis har alle sovedyrene både lyst og tid. Alle har de oplevet usædvanlige ting og de vil meget gerne fortælle historierne. I aften er det Harry Hamster, der fortæller Elsa en historie om den mest berømte detektiv i skoven.

Kultur, æstetik og fællesskab
 

""

Prik og Plet får skoldkopper / Lotta Geffenblad og Uzi Geffenblad. 8 min. Animation 2013

Prik og Plet leger gemmeleg. Men så bliver Prik pludselig meget træt, får feber og røde prikker over det hele. Plet kigger i lægebogen og finder ud af, at det er skoldkopper. Prik falder i søvn og har nogle underlige drømme.

Krop, sanser og bevægelse
 

Espergærde 26. oktober kl. 10 // Kulturværftet 28. oktober kl. 10.30

Rita & Krokodille – halloween / Siri Melchior. 3 min. Animation 2018

Forbytning. Rita og Krokodille forbereder halloween. Rita klæder sig ud som heks og Krokodille skal være en kat. En RIGTIG kat, som spinder og siger mjav. Krokodille er en dårlig kat, og så får de ingen slik. Men Rita er en RIGTIG heks og hun har en løsning. Hun fortryller ham.

Kultur, æstetik og fælleskab

Farver i fart / Myung-eun Kim. 7 min. Animation Kortfilm 2014

En poetisk fortælling, der bevæger sig på grænsen mellem drøm og virkelighed. En lille dreng skal tage toget alene for at besøge sin bedstemor. Hun har givet ham en grundig beskrivelse af turen. Da han sidder i toget, føler han sig lidt trist til mode i mængden af fremmede mennesker. Han falder i søvn, og pludselig bliver togturen meget mere spændende og farverig. Filmen er en optimistisk historie om, at fremmede er venner, man ikke har lært at kende endnu.

Alsidig personlig udvikling – social udvikling

Vitello tigger en masse slik / Dorte Bengtson. 7 min. Animation 2018

Fredag er slikdag. Alle andre dage er ikke-slik-dage. Det synes Vitello er meget, meget uretfærdigt. Så hvorfor ikke klæde sig uhyggeligt ud og lave en ekstra Halloween.

Kultur, æstetik og fællesskab - Alsidig personlig udvikling – Social udvikling
 

""

Drengen der spiste sin havregrød / Søren Tomas og Peter Hausner. 7 min. Animation 1998

Torbens forældre insisterer på, at han spiser sin havregrød hver morgen for at blive stor og stærk. Torben hader havregrød. Men tænk, en morgen er han pludselig blevet stor og stærk, og nu er det ham, der bestemmer! Filmen indgår i serien Sallies historier.

Kultur, æstetik og fællesskab - Alsidig personlig udvikling – Social udvikling
 

Espergærde 2. november kl. 10 // Kulturværftet 4. november kl. 10.30

Lili elsker mad / Siri Melchior. 3 min. Animation 2015

Lili elsker mad. Ja. Men noget mad mere end andet mad, og når man nu først skal igennem en større omgang tomater, broccoli, kartofler og pølse før man når frem til desserten, ja, så er det heldigt at man kan dele lidt med 'Vovvov', for Lili elsker dessert. Lili er en serie af film om at være 3 år.

Alsidig personlig udvikling – Social udvikling

Rita & Krokodille – skovturen / Siri Melchior. 5 min. Animation 2013

Vennerne skal ud og samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille at blive på stien, så han ikke farer vild. Men da hun ser en hel masse kastanjer, glemmer hun alt omkring sig, og farer selv vild. Krokodille hjælper hende med at finde tilbage.

Alsidig personlig udvikling – Social udvikling

Prik og Plet er hemmelige / Lotta og Uzi Geffenblad. 7 min. Animation 2011

Hjemme hos Prik og Plet er der endnu mere rodet end der plejer. Slet ikke hyggeligt eller rart. Nu skal Prik og Plet lave om, ligesom man gør på TV. På loftet finder de alle mulige ting til arbejdet: pensler, spande, tapet og en stige. Da de bliver færdige, er deres hjem både hemmeligt og hjemligt...

Kultur, æstetik og fælleskab
 

""

Min onkel og min onkels nye hund / Søren Tomas og Peter Hausner. 7 min. Animation 1998

Min onkel gik sådan lidt og tullede for sig selv, og når folk har tullet længe nok, så finder de som regel på noget at give sig til. Nogle begynder at samle på frimærker, nogle begynder at gå til badminton, men min onkel gjorde noget helt andet. Han købte sig simpelthen en hund.

Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi. Filmen indgår i serien Sallies historier.

Kultur, æstetik og fælleskab

Espergærde 9 november kl. 10 // Kulturværftet 11. november kl. 10.30

Lygtefisk / Julia Ocker. 3 min. Kortfilm 2018

En humoristisk, ordløs fortælling om at være mørkeræd. En lille lygtefisk går i seng og slukker for sin lygte. Men da mørket sænker sig, ligner vandplanter og småfisk pludselig uhyrer og drager. Det viser sig dog, at et af ”monstrene” kan hjælpe lygtefisken, så den ikke længere er bange.

Alsidig personlig udvikling
 

""

Det lille lam / Gottfried Mentor. 4 min. Animation 2013

Far Får og Mor Får er chokerede. Deres lille lam siger ikke som de andre lam. Når han bræger, siger han MUH i stedet for MÆH.

Kommunikation og sprog

Den sidste efterårsdag / Marjolaine Perreten. 8 min. Animation 2019

En kort, ordløs fortælling om at hjælpes ad og konkurrere mod hinanden. Det er den sidste efterårsdag, og inden vinteren for alvor tager fat, skal dyrene i skoven dyste mod hinanden i en cykelkonkurrence. Rundt omkring i skoven finder dyrene cykeldele, og sammen laver de cykler, der passer til dem hver især – lige fra det lille pindsvin til den store bjørn. Starten går, og dyrene cykler alt, hvad de kan for at komme i mål før frosten.

Natur, udeliv og science

Astons gaver / Uzi Geffenblad. 9 min. Animation 2012

Hvor er det sjovt at pakke gaver op! Den lille hund Aston kan næsten ikke vente til sin fødselsdag og på alle de dejlige gaver. Han er så spændt, at han ikke kan lade være med at pakke alle tingene ind, han møder på sin vej.

Kultur, æstetik og fælleskab
 

Espergærde 16. november kl. 10 // Kulturværftet 18. november kl. 10.30

""

Tiger / Kariem Saleh. 4 min. Animation 2015

En dreng dækker bord. Han sætter en tallerken med et billede af en tiger på bordet. Tigeren kommer til live. Den hopper ud af tallerkenen og begynder at drikke drengens juice og spise hans mad.

Kultur, æstetik og fællesskab

Den lille grå ulv – efterår / Natalia Malykhina. 6 min. Animation 2020

Det er efterår, og de kølige dage kommer. Fuglene trækker mod syd – mod sommer. Den lille grå ulv vil også flyve afsted med trækfuglene til varmere lande. Men ulve har ingen vinger, og hvad gør man så? Man finder et træ, sine bedste venner og den frie fantasi. Så kan selv det mest grå og kolde efterår blive til en varm ørken eller et skønt ferieparadis.

Natur, udeliv og science

Vitello bliver forretningsmand / Dorte Bengtson. 7 min. Animation 2018

I fjernsynet hører Vitello om en smart fyr der har tjent en million kroner. Han har tjent dem ved at være en forretningsmand der køber billigt og sælger dyrt. Vitello og hans venner vil også gerne tjene en million kroner. De skal bare lige finde noget der er billigt…

Alsidig personlig udvikling

Robotten og hvalen / Jonas Forsman. 7 min. Animation 2018

En varm, ordløs fortælling om den hjælpsomme robot, Lobo, der elsker planter og sin lille robothund, Banjo. På en gåtur til stranden opdager Lobo en strandet hval, der straks må hjælpes tilbage i vandet. Men det er en meget farlig opgave, når man – som robot – er fuld af elektronik og derfor slet ikke tåler vand. Men så er det heldigt, at det ikke kun er robotter, men også dyr, der er hjælpsomme.

Krop, sanser og bevægelse – Natur, udeliv og science
 

Espergærde 23. november kl. 10 // Kulturværftet 25. november kl. 10.30

Hunden Ib - Ib siger godnat til en gris / Trine Laier og Rasmus Andreasen. 3 min. Animation 2019

Ib møder en lille gris, som er blevet væk fra sin mor. Grisen må gerne sove i Ibs telt, mens Ib holder vagt udenfor, så grisen kan sove trygt.

Social udvikling

Hvem er sød? / Jessica Laurén. 5 min. Animation 2010

Bamse og fugl har grimme farver, siger de andre bamser. Men fugl siger, at de andre bamser er fine og søde og sådan bliver de ved at drille hinanden, indtil de heldigvis finder ud af at alle er fine - uanset farve. 

Social udvikling – alsidig personlig udvikling
 

""

Op med hovedet / Gottfried Mentor. 3 min. Animation 2015

To geder lærer hinanden noget meget vigtigt. Far Ged og hans søn er i bjergene. Sønnen lærer af sin far undervejs. Men da faren får højdeskræk, bliver deres roller pludselig vendt om.

Alsidig personlig udvikling

Rita & Krokodille – Pindsvinet / Siri Melchior. 5 min. Animation 2013

Rita og Krokodille skal holde sig vågne hele natten for at fange et pindsvin. Da det er Ritas vagt, falder hun i søvn. Om morgenen er mælken væk. Rita følger pindsvinets mælkespor i græsset og fanger pindsvinet. Men vennerne bliver enige om at pindsvinet har det bedre i det fri.

Natur, udeliv og science

Vanten / Clémentine Robach. 8 min. Animation 2014

Det er snevejr. Lily og hendes bedstefar laver et fuglehus for at hjælpe fuglene med at overleve vinteren. Lily spekulerer på hvordan alle de andre dyr i haven klarer vinteren. Så hun lægger en af sine vanter ved foden af et træ. Måske kan det hjælpe? Filmen indeholder musik og effektlyde.
 

Espergærde 30. november kl. 10 // Kulturværftet 2. december kl. 10.30

""

Peter Pix – kærestebrevet / Trine Heller Jensen. 2 min. Kortfilm komedier 2013

Peter Pix kommer ind med et brev, dufter spændt til det, åbner og trækker et rødt papirhjerte ud. Hjertet slår, mens han kigger på et billede af sin udkårne. Han gør sig klar til at møde hende. Prøver skjorter, sætter håret og kigger sig i spejlet. Mangler der noget? Skæg! 

Krop, sanser og bevægelse – kultur, æstetik og fællesskab

Den lille fugl og bladet / Lena von Döhren. 4 min. Animation 2012

I den snedækkede skov ser den lille fugl, at årets sidste blad svæver mod jorden. Fuglen løber efter det og får fat i det ude på den frosne sø. Men den lille fugl har glemt at holde øje med den sultne ræv, som også er kommet ud på isen.

Rita & Krokodille – Snevejr / Siri Melchior. 5 min. Animation 2013

Det har sneet. Rita og Krokodille skal ud og kælke. På bakken møder de Boris, som udfordrer dem til kælke om kap. Men bakken er meget stejl og Rita tør ikke helt køre. Hun giver Krokodille skylden. Han bliver sur og lægger sig ned i sneen. Når Rita prøver at undskylde, vender Krokodille sig så tvært om, at de pludselig begge to glider ned af bakken på Krokodilles mave! Rita er hunderæd! Men det er også sjovt. Vennerne vinder!

Den lille grå ulv – vinter / Natalia Malykhina. 6 min. Animation 2016

Det er vinter i skoven. Der er sne overalt, og alle dyrene ligger i ly for kulden. Men den lille grå ulv er ensom, sulten og trist. Vinden suser og bider i hans snude. Men hov, hvad var det? Midt i sneen finder han en mærkelig ting. En bog? Hvad kan den bruges til? Kan han spise den eller søge ly for vinden med den? Bogen viser sig at være fuld af eventyr, og den minder den lille grå ulv om sommer og varmere tider. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Nu kan den lille grå ulv måske bedre falde til ro?

Hvem rydder ikke op? / Jessica Laurén. 3 min. Animation 2011

Det er weekend hjemme hos Bamse. Hun vil gerne spise morgenmad foran tv, men far støvsuger og er sur og siger, Bamse ikke må sidde på gulvet og krumme. Alle bliver heldigvis venner igen og finder på en hyggelig måde at rydde op sammen.

Social udvikling

Cirkeline - Åh sik'n dejlig fødselsdag / Jannik Hastrup. 7 min. Animation 1968

Cirkeline, en lille rund pige, der bor i en tændstikæske på tegnerens bord, holder fødselsdag og får besøg af musene.

Kultur, æstetik og fællesskab
 

Espergærde 7. december kl. 10 // Kulturværftet 9. december kl. 10.30

""

Lillefinger - den skæve kasse / Mette Skov. 5 min. Animation 2015

Lillefinger skal hjælpe sin far med at bygge en kasse. Myren kommer forbi og vil også gerne være med. 

Alsidig personlig udvikling – social udvikling

Snuttefilm - Nelly pakker / Anna-Clara Tidholm og Gun Jacobson. 6 min. Animation 2007

Hver film i Snuttefilm serien er et lille eventyr i sig selv med mange følelser, meget musik og stor dramatik på små børns niveau. Mellem filmene dukker de små figurer »Snutterne« op i mellemspil, som både fungerer som pauser at få vejret i og som præsentationer af den næste film. Snuttefilm er film for de mindre børn, i roligt tempo og med fortællinger, som børnene kan genkende sig selv i.

Natur, udeliv og science

Drengen der talte alting / Søren Tomas og Peter Hausner. 7 min. Animation 1998

Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi. Filmen indgår i serien Sallies historier.

Kommunikation og sprog – natur, udeliv og science – kultur, æstetik og fælleskab

Josefines bondegård - 7. Jul på gården / Emil Langballe. Dokumentar Tv-serier 2015

Det er snart jul, og den frække drillenisse Soffi laver ballade om natten. Josefine gør klar til julen ved at bage julekager og skrive ønskeseddel, men selvom det snart er jul, er der stadig en masse andet at gøre på gården. Familien skal udvide bestanden med nuttede tyrekalve, som skal slagtes og blive til lækre bøffer, når de er blevet store nok. Og så er der kommet nye, små kyllinger på gården.

Kommunikation og sprog – natur, udeliv og science – kultur, æstetik og fælleskab
 

Espergærde 14. december kl. 10 // Kulturværftet 16. december kl. 10.30

Rita & Krokodille – jul / Siri Melchior og Jan Vierth. 5 min. Animation 2018

Rita og Krokodille får besøg af Boris, der skal være med til at bage peberkager, men Krokodille vil meget gerne spise både dejen og de færdige kager.

Prik og Plet i sneen / Lotta Geffenblad og Uzi Geffenblad. 8 min. Animation 2008

De to søde kaniner Prik og Plet sidder og kigger på det fine snevejr fra deres lille hus og beslutter sig for at gå ud i det. Men pludselig er Plet blevet væk, og Prik frygter, at hans ven er forsvundet i sneen.

Natur, udeliv og science - Alsidig personlig udvikling – social udvikling
 

""

Vitello ønsker sig en hund / Dorte Bengtson. 7 min. Animation 2018

Vitello får mange ideer, nogle af dem er gode, nogle er ikke så gode. Den ide med at han skal have en hund, er nok en af hans allerbedste ideer. Men det synes Mor desværre ikke. Hun vil overhovedet ikke høre tale om en hund. Men hvis man ikke kan få en hund, så kan man vel være en…

Krop, sanser og bevægelse – kommunikation og sprog

""