Styrk barnets sprog

Børn Af: Biblioteket 15. Jan 2019 0 kommentarer
Der er hjælp at hente, hvis dit barn har svært ved at forstå sproget, siger ordene forkert eller har svært ved at samtale.

Sprog og leg

Du kan låne sprogstimulerende materialer på biblioteket. Vi kalder samlingen 'Sprog og Leg'. Lån huskespil, billed- og lydlotteri, puslespil, ordkort og bordteater og andet. De understøtter på en sjov måde barnets sprog. Nogle kan bruges til at styrke koncentrationen, hukommelsen eller forståelse af omverden. Vi har samlet dem i 4 grupper
  • Ord og bogstaver
  • Tal og mængder
  • Hvad passer sammen?
  • Sanse og iagttage

Find Sprog og leg

Du kan kigge i mappen ’Sprog og leg’ og vælge hvilke spil, du vil låne. Mappen findes på alle kommunens fem biblioteker. Du reserverer bare hjem til dit eget bibliotek, for materialerne befinder sig fysisk på Børnebiblioteket, Kulturværftet.

 

Sprogkufferter

Lån sprogkufferter  på biblioteket. Hver kuffert har et emne og rummer forskellige bøger, spil og figurer og hver har et emne, f.eks. Riddere eller Stor & lille. Også kufferterne kan du reservere ud fra en mappe, som findes på bibliotekerne. 


Bøger

Oplæsning stimulerer fantasien, åbner verdner op og udvider ordforrådet samtidig med, at barnet bliver nysgerrig på skriftsproget. Samtidig er det stadig en god forudsætning for at lære både at læse og skrive. Er valget svært, så vil bibliotekaren altid hjælpe dig med at finde den bedste bog, som passer lige til dit barn og dig. Kom og spørg os.


Dialogisk læsning

Vi har også bøger om dialogisk læsning, hvor man læser op på en måde, der aktiverer barnet.  Læs mere om dialogisk læsning.

Tilføj kommentar