Børn

Krimier for børn

Børn Af: Biblioteket 26. Nov 2017 0 kommentarer
Som barn læste jeg med fryd Kalle Blomkvist og De Fem-bøgerne.
-  Men det var jo lidt mærkeligt, at de voksne altid var fraværende. ' Sådan skriver børne/ungebibliotekar Anne Christine Seidelin. Se hendes tip til nye gode krimier.

Af bibliotekar Anne Christine Seidelin 
 

Clue

På pensionat Perlen i Skudebugten bor Cecilia Gaathe med sin far. Hendes mor er død under mystiske omstændigheder for et år siden. Hun er udstyret med en sund nysgerrighed overfor alt muligt, og sammen med vennerne Une og Leo samt hunden Egon havner de i flere omgange midt i forskellige forbrydelser.

2620

En anden god serie foregår i Albertslund, og har derfor serienavnet 2620. Her er rockerkriminalitet, masser af penge og også en del sjove og skøre indfald. Viggo og hans bedste ven Mustafa finder en sort taske nedgravet i Vestskoven. Tasken er fuld af penge, men der er naturligvis nogen der savner dem. 

Sporløs-serien

Rasmus’ far er eks-rocker på vej ud af rockermiljøet. Derfor skal de begge skifte navn og flytte væk fra alt, over i den anden ende af Danmark. Det er ikke let at hedde Mathias og starte på en frisk.

Billie og Aladdin

Man skal regne med overnaturlige forklaringer i serien om Billie og Aladdin, der lever i en lille by i nærheden af Kristiansstad i Sverige. Der er krimimysterier, der skal opklares, men der er også noget uforklarligt – og måske endda overnaturligt på færde!

Oprør i Æselgyde

I det gamle Rom lever børnene Remus, Olivia og Meander – venner på trods af klasseforskelle. De optrævler et mysterium om et spøgelse der skræmmer og forgifter beboerne i Æselgyde. 

Tilføj kommentar

Materialer: