Børn

Gode bøger for de ældste

Børn Af: Biblioteket 29. Oct 2018 0 kommentarer
Her er børnebibliotekar Dorthe Hansens bud på spændende børne-ungdomsbøger. Både til drenge og piger.

Spellslinger og Sorteskyggen af Sebastien De Castell
For at gøre sig fortjent til titlen som jan'Tep magiker, skal unge novicer bestå fire prøver, der beviser at de har fundet deres indre magiske kræfter. Dette skal ske inden de fylder 16 år. Ellers må de leve som sha'Tep, en underklasse af arbejdere og tjenere. For hovedpersonen Kellen er tiden ved at rinde ud. Hans 16-års fødselsdag er nært forestående, men alt tyder på at han er ved at miste sine magiske kræfter. Da landets fyrste dør og en mystisk fremmed kvinde kommer til byen, begynder Kellens skæbne at tage en uventet drejning

Ordbrodøsen af Anna Arvidsson
18-årige Alba lever et helt almindeligt liv med skolegang, familieproblemer og instagram. Men hun har en hemmelighed. Hun er, som sine formødre, ordbrodøse og skal i lære. Ingen har nogensinde dumpet optagelsesprøven - ikke før Alba. Noget er helt galt, og pludselig befinder Alba sig midt i en kamp om liv eller død og ingenting er, som man troede. Sammen med kvinden Lo og veninden Klara må Alba i gang med et større detektivarbejde for at finde ud af, hvem man kan stole på, og hvem man ikke kan.

Darkest minds af Alexandra Bracken
En mystisk epidemi dræber 98% af alle børn i USA. De overlevende børn udvikler overnaturlige evner, der skræmmer de voksne fra vid og sans, og de placerer børnene i lejre. 16-årige Ruby undslipper den lejr hun har boet i siden hun var 10, og det bliver starten på et hæsblæsende roadtrip.

Tusinde etager og blændende højder af Katharine McGee
Fremtidsfortælling om New York anno 2118. Om en flok teenagere der alle bor i Tårnet - et 1000 etagers højhus på Manhattan. Jo højre oppe man bor, jo rigere er man. alle bor forskellige steder i Tårnet. Avery bor på den øverste etage og er dermed den der er højest rangeret både socialt og økonomisk. Hendes forældre har fået hende som donorbarn og har selv designet hendes ydre til absolut perfektion. Avery er forelsket i Atlas, som hendes forældre adopterede, da Avery var fire år gammel. Hver af de fem teenagere slås med hver deres problemer - bedrag, stofmisbrug, familie stridigheder, kærlighed og forelskelse.

Kragens kald og Det korrupte rige af Leigh Bardugo
Kaz er leder af banden Dregs i Ketterdam. Han er løgner, tyv, dødbringende med både stok og våben og han er ekspert i at opsnuse oplysninger folk helst vil holde for sig selv og udnytte det i forretningsøjemed, kort sagt lidt af et kriminelt geni. Konkurrencen med de rivaliserende bander er hård, der kæmpes om territorier, magt, penge, alt. Da Kaz en dag får et mission fra en af byens handelsmænd om at befri en fange fra et uindtageligt isfort, slår han til. Det vil gøre ham og de medlemmer af Dregs han udvælger til missionen helt afsindigt rige. Hvis de klarer det. Turen er lang og farefuld, de møder modstand fra alle kanter og isfortet er uindtageligt. Eller er det?

Nedtælling og Afsløring af Teri Terry
10-årige Callie er forsvundet. Da hendes bror Kai møder pigen Shay, genfinder han håbet om at finde søsteren, idet Shay så Callie stige ind i en bil, den dag hun forsvandt. Mens Kai, Shay og Callies mor leder efter Callie, udbryder der en frygtelig og dødbringende epidemi, der spredes med lynets hast. Nu er det ikke kun et kapløb med tiden, men også mod døden. Er dette en trussel mod hele menneskeheden? Og hvad er sammenhængen mellem Callies forsvinden og den frygtelige epidemi?

Forbudte ord af Patricia Forde
I en nær fremtid, er verden blevet ramt af en naturkatastrofe. Letta bor i byen Ark med sin læremester, ordsmeden Benjamin. Det er dem, der skriver ordkort til alle i byen med de ord, som de må bruge. En dag kommer herskeren og kræver listen forkortet - noget Benjamin ikke er glad for. Letta forstår ikke hans mistro, da hun har fuld tiltro til herskeren. Benjamin går på ordjagt, men kommer ikke hjem igen. Snart må Letta indse, at ikke alt er fryd og gammen. At børn bliver straffet med udvisning, hvis de bruger de forkerte ord. At herskeren skjuler en forfærdelig plan, der vil ændre livet i Ark for altid. Kan Letta stoppe ham, før det er for sent?

Radio silence af Alice Oseman
Frances har altid været en pligtopfyldende elev med ét mål, nemlig at komme på et af Englands bedste universiteter. Hun arbejder hårdt for at nå sit mål og tillader kun sig selv en enkelt adspredelse, nemlig at tegne illustrationer og lytte til podcasten "Universe City". Frances møder helt tilfældigt den generte Aled, som står bag podcasten og pludselig oplever hun ægte venskab og en helt ny frihed til at være sig selv

En af os lyver af Karen M. McManus
Alt går i opløsning for de fire high school-elever på Bayview High nær San Diego, da Simon bliver myrdet under deres fælles eftersidning. Der er den perfekte stræber Bronwyn, der har snydt i kemi, den mere end lovende baseballspiller Cooper, der viser sig at være bøsse, taberen Nate, der pusher for at klare dagen og vejen samt den smukke Addy, der har holdt et sidespring hemmeligt for sin dominerende kæreste. Disse artigheder kender Simon til, men disse og flere bliver først offentliggjort efter hans død. Hvordan kan det hænge sammen, og hvem har myrdet ham?

Tilføj kommentar

Materialer: