vinterferie

Vinterferie på børnebibliotekerne

31.01.22
Vinterferien står for døren, og på børnebibliotekerne i Helsingør inviteres børnefamilier til en uge fyldt med kreative værksteder, teaterforestillinger og koncerter.

Koncert og krea-workshop på Kulturværftet

Allerede den første søndag i vinterferien tager Biblioteket Kulturværftet hul på vinterferiehyggen med kreative udfoldelser med genbrugsværkstedet ’En på tasken’. Her kan børn under kyndig vejledning fra to arkitekter re-designe og forvandle gamle tasker og cykelhjelme.

Senere på ugen vil musikerparret ’Sille og Palle’, som har lavet musik til Ramasjang-programmet “Rosa fra Rouladegade”, byde op til sang og dans med egne numre og klassikere fra den danske børnemusik-sangskat. 

Vinterferieaktiviteter på Espergærde og Hornbæk bibliotek

Også på Espergærde- og Hornbæk Bibliotek vil der være underholdning for børn i vinterferien.

Foruden re-design værksted får Espergærde Bibliotek besøg af ramasjangværten, Katrine Bille, som tager børnene med på en musikalsk opdagelsesrejse, når hun underholder de mindste med historier fra hendes nye børnebog, ’Jorden rundt med Katrine’.

På Hornbæk Bibliotek kan de kreative talenter blive udfordret med en Eventyrworkshop. Derudover får biblioteket besøg af Teatret De røde heste med forestillingen ’Den sandfærdige beretning om de 3 små grise’ med historien om, hvordan grisene i virkeligheden forsøgte at narre den rare og venlige ulv.

Skattejagt og eventyrdukker i børnebibliotekerne

På Kulturværftet vil der hele ugen være mulighed for at blive klogere på fartøjer i børnelitteraturen med en skattejagt, som børnefamilier kan udføre på egen hånd.

På Hornbæk Bibliotek kan børnene med flotte eventyrhånddukker og kostumer frem spille teater for sig selv og familien. Endelig er børnebibliotekarene som altid klar med inspiration til at finde en god højtlæsningsbog til vinterferiens hyggestunder. 

Der er tilmelding til flere af arrangementerne og entre til teaterforestillingen ’Den sandfærdige beretning om de 3 små grise’.

Få det fulde overblik over alle aktiviteterne herunder.

Redesign workshop

Kulturværftet - Søndag d. 13. februar kl. 12-15
Fra 7 år
Fri entre – tilmelding er ikke nødvendig

En på tasken - et sjovt re-design værksted
Drømmer du om at re-designe en taske eller en sjov platte til væggen? Arkitekterne Charlotte Carstensen og Julie Dufour står klar i dagens genbrugsværksted med materialer og designtips til alle. Du er velkommen til at medbringe en taske eller kagetallerken – og ellers får du en i værkstedet. Og du får naturligvis dit design med hjem. 

eventyrworkshop

Hornbæk Bibliotek - Mandag d. 14. februar kl 13-16
Fra 4 år
Fri entre – tilmelding er ikke nødvendig

Eventyrworkshop med illustrator Birgitte Ahlmann
Illustrator Birgitte Ahlmann bestyrer dagens workshop, og står klar til at hjælpe med tips og vejledning. I dagens workshop kan du kreere et smukt tableau over dit yndlingseventyr elle måske et lidt mere simpelt pop-up kort? De mindste har mulighed for at farvelægge en særlig eventyrtegning illustreret af Birgitte selv.

Katrine Bille

Espergærde Bibliotek - Tirsdag d. 15. februar kl. 14-15
Fra 4 år
Gratis billetter på www.billetten.dk. Billetter til både børn og voksne
OBS! Arrangementet er udsolgt.

Jorden rundt med Katrine – Katrine Bille duo
Har du prøvet at rejse til Rusland, Kina, Indien, Tanzania og Australien på én dag? Nej, vel? Men det kan du opleve nu. Find eventyrlysten frem, og tag med Katrine fra Ramasjang på en musikalsk opdagelsesrejse rundt om jorden.
Glæd jer til en sjov, eventyrlig koncert!

Sille og Palle

Kulturværftet- Onsdag d. 16. februar kl. 11-11.45
Fra 2-8 år
Fri entre – tilmelding er ikke nødvendig

Børnekoncert med Sille og Palle
Til Sille og Palles koncert medvirker børn og voksne i en spil-levende børnekoncert, hvor der skal danses og synges til både gamle klassikere fra den danske børnemusik-sangskat, egne kompositioner og de melodier der opstår helt spontant undervejs. Duoen har dannet par i 29 år og står blandt andet bag musikken til Ramasjang-programmet “Rosa fra Rouladegade”. Det bliver en ren fest!

Redesign workshop

Espergærde Bibliotek- Torsdag d. 17. februar kl. 13-16
Fra 7 år
Fri entre – tilmelding er ikke nødvendig

En på tasken - et sjovt re-design værksted
Drømmer du om at re-designe en taske eller en sjov platte til væggen? Arkitekt Julie Dufour og billedkunstner Serine Sinding Yde står klar i dagens genbrugsværksted med materialer og designtips til alle. Du er velkommen til at medbringe en taske eller kagetallerken – og ellers får du en i værkstedet. Og du får naturligvis dit design med hjem

Helsingør Teater

Hornbæk Bibliotek - Lørdag d. 19. februar kl. 10-10.40
5-10 år
Entre. Billetter købes hos Helsingør Teater

Teatret De røde heste: Den sandfærdige beretning om de 3 små grise
Her kommer omsider den usminkede beretning om, hvordan de tre små grise (de svin) forsøgte at narre den rare og venlige ulv, og om hvordan de to grises uheldige endeligt og den tredje gris’ snu og udspekulerede facon lige siden har sat ulven i et meget dårligt lys.