Nora Dåsnes
Nora Dåsnes er årets vinder af Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris

Vinderen af Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris

03.11.22
Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris går i år til den norske tegner og forfatter Nora Dåsnes.

Nora Dåsnes tildeles prisen for tegneserien Ubesvart Anrop. En tegneserie som viser hvordan terrorangrebet den 22. juli 2011 påvirkede en hel ungdomsgeneration.

Ubesvart anrop findes endnu ikke i dansk oversættelse, men du kan låne Dåsnes’ debut fra 2020, Ti knive i hjertet – en fremragende tegneserie for tweens, og alle der engang har været det.  

Dåsnes går lige i hjertet

Ti knive i hjertet handler om Tilde på 12 år, som bakser med genkendelige problemer: Hvordan håndterer man, når den ene veninde vil begynde at gå med makeup og shoppe, mens den anden helst vil bygge huler og være barn lidt længere? Behøver man at vælge? Og så starter der også en ny pige i klassen, som Tilde synes er ekstra sød…

Nora Dåsness beskriver med stor omsorg og humor hvordan det er at være tween. Med plads til spørgsmål om seksualitet og identitet, men med fast greb i hverdagen, og de nære relationer som i sidste ende er de vigtigste.

Især for fans af serier som Mira og Myntes Dagbog, og alle på kanten af livet mellem barn og teenager. Find Ti knive i hjertet og noget der ligner herunder:

Materialer