Børn

På Filmstriben.dk kan du streame en masse gode film for børn og unge på din computer, iPad eller iPhone.

Pippi og Morten Skovmus er på vej til din skærm fra biblioteket

Børn Af: Biblioteket 17. Mar 2020 0 kommentarer
Gennem bibliotekerne i Helsingør kan du se Filmstriben, der er en skattekiste af filmguld. Her finder du Astrid Lindgrens klassiker om den rødhårede superhelt og Thorbjørn Egners Hollywood-basker om Klatremus.

Næsehornet Otto, Pippi Langstrømpe og Dyrene i Hakkebakkeskoven er få klik væk. Mange af børnelitteraturens største klassikere er blevet filmatiseret, og du kan se en række af dem gennem filmstriben.dk Som borger i Helsingør Kommune kan du hver måned se fire film på din computer eller tablet.

Filmene er baseret på bøger, som I måske har læst sammen. Hvad er mon bedst, bogen eller filmen?

Dyrene i Hakkebakkeskoven (2016)
Klatremus og den søde Morten Skovmus bor sammen med alle deres dyrevenner, men Mikkel Ræv har en kedelig tendens til at ville spise de mindre dyr. Med hjælp fra den store Bamsefar får Morten Skovmus indført en lov om, at man ikke må spise hinanden i skoven.

Pippi stikker af (1970)

Annika og Tommy beslutter sig for at stikke af hjemmefra. Mor tager det nu helt roligt, fordi Pippi stikker af med dem, og så skal det jo nok gå. Eller hvad?

Otto er næsehorn (2013)

Topper finder en magisk blyant og tegner et gult næsehorn, der bliver levende. Så sker der ting og sager, som vender op og ned på livet. 

 

Orla Frøsnapper (2011)

Orla Frøsnapper er den lille bys bølle, der terroriserer børnene i byen, men drengen Victor og hans ven, Jakob, og Jakobs kusine Clara er heldigvis klogere.

Brødrene Løvehjerte (1977)

Filmatiseringen af Astrid Lindgrens elskede roman om brødrene Jonathan og Karl. Tag med på eventyr om, hvordan brødrene efter deres død i landet Nangijala må kæmpe mod en tyrannisk hersker og en grusom drage for at give Nangijala retfærdighed og gode tider tilbage.

Peddersen og Findus - Findus flytter hjemmefra (2018)
Peddersen er en gammel mand, som bor sammen med killingen Findus på en lille gård i de svenske skove. Findus er nu en stor killing og skal have en større seng og flytter ud i et udhus. Men Peddersen savner Findus.

Antboy (2013)

Filmen er baseret på Kenneth Bøgh Andersens romanserie om 12-årige Pelle Nøhrmann, som bor i Middelby og ville ønske, at han var en anden. Han er nemlig så undselig, at ingen lægger mærke til ham. Men da Pelle bliver bidt af en genmanipuleret myre, får han superkræfter og banker forbrydere på stribe. Han bliver superhelten Antboy!

Paddington (2014)

Fra Peru kommer bjørnen Paddington til London, hvor han møder familien Brown. Familien lader ham bo hos sig, men det er sin sag at have en bjørn boende. 

Asterix og vikingerne (2006)
Vikingerne mod nord, der ikke kender til frygt, planlægger et togt til Gallien for at kidnappe en galler, der kan vise dem hvad frygt er. De gæve gallere må drage mod nord for at befri ham.

Se også

Tilføj kommentar