Børn

I efterårsferien byder bibliotekerne på aktiviteter og arrangementer for børnefamilierne.

Oplev det blå, rå dyb på børnebiblioteket

Børn Af: Biblioteket 8. Oct 2019 0 kommentarer
Børnebiblioteket på Kulturværftet går under vand i efteråret 2019. Man kan opleve mystiske havdyr og digital leg, hvor Den lille Havfrue pludselig viser sig på bibliotekets gulv.

Kulturværftet ligger lige ved vandet, og bibliotekets Bamse Hansen har levet på de syv have og arbejdet på det stolte skibsværft, hvor biblioteket nu ligger.

På den måde er havet og den blå underverden en del af bibliotekets identitet, og igennem hele efteråret er Kulturværftets børnebibliotek gået under vand.

Man kan blandt andet gå på opdagelse i legerummet, møde Den lille Havfrue og høre naturformidleren Anders Kofoed fortælle om mystiske havdyr. Også bibliotekerne i Hornbæk og Espergærde har undervandsaktiviteter i løbet af efteråret.

Oplevelser fra havets bund i Legerummet

I rummet kan man lege, gå på opdagelse i fiskenettet og lytte til lyde fra havet. Man kan udforske havet og dets mytiske og mystiske fortællinger eller klæde sig ud som en havfrue.

Kig på fiskenettets mange fund eller læs en fortælling om havets hemmeligheder. Her finder du et sunket skib, kendte og sjældne undervandsdyr og på havets dybeste sted en gammel skibskiste, som måske gemmer på en hemmelighed.

På Kulturværftet er børnebibliotekets legerum i efteråret lavet om til en interaktiv verden af udklædning, undervandslyde og en skattekiste.

Den lille Havfrue - en levende udstilling

Mød Den lille Havfrue og find perlerne i muslingeskallerne. Det sker i levende billeder på bibliotekets gulv, hvor den fysiske bog om Den lille havfrue udvides med et digitalt lag. Udstillingen Prøv den digitale papirbog findes på Kulturværftet og Espergærde Bibliotek.

Det, du møder, er en side fra den fysiske bog, som ved hjælp af teknikken Augmented Reality (AR), udvider virkeligheden med et digitalt lag. Brug vores iPad, når du går på opdagelse i eventyret og spillet i levende 3D-billeder under havoverfladen.

Udstillingen kan opleves til den 18. november 2019 på Kulturværftet og Espergærde Bibliotek.

Skattejagt efter skibe

Ohøj landkrabbe! Gå på opdagelse på glasvæggen i børnebiblioteket.

Der var engang.... et stort skibsværft, hvor der blev bygget kolossale skibe, som sejlede på havene over hele verden. Det lå lige der, hvor Biblioteket Kulturværftet ligger nu.

På glasvæggen kan I gå på opdagelse og se nogle af de skibe, som blev bygget på det gamle værft. Mellem de rigtige skibe dukker der fartøjer op, som er inspireret af børnebøger. Tag med på skattejagten og gæt, hvilken bog fartøjet optræder i.

Snup en folder, hvor I finder ledetråde og opgaver til de tegnede fartøjer, som I måske har mødt i forskellige bøger. Find det fartøj, figurerne sejler med på glasvæggen.

På glasvæggen i Kulturværftets børnebibliotek finder man 13 tegnede fartøjer, som er inspireret af børnebøger.

Lyt til undervandslyde og se strømmen af fisk på havets bund i hulen på Kulturværftet.

Hele efteråret kan I låne en kreakasse hos bibliotekaren og nørde kreativt med havet som tema. I kassen finder I alt, hvad I skal bruge til at lave foldefisk og klemmefisk.

Arrangementer:

Workshop: Mytiske & magiske havdyr, mandag den 14. oktober på Hornbæk Bibliotek.

Vær med, når vi lader fantasien sejre og former vores eget mytiske og magiske havdyr. Måske med flere hoveder og et kæmpe gab, måske med et yndefuldt hoved og en havfruehale? Der kan ligge mange gemte historier i netop din figur. Billedkunstner Gine Preetzmann hjælper dig gennem workshoppen. Bagefter kan du navngive dit dyr og tage magien med ind i dit hjem. Aldersgruppe: fra 6 år, fri entré. Tilmelding på billetten.dk eller på biblioteket.

Workshop: Fiskestime, tirsdag den 15. oktober på Kulturværftet og onsdag den 16. oktober på Espergærde Bibliotek.

Vær med, når vi i efterårsferien klipper, klistrer og dekorerer fisk til en fælles fiskestime. Fiskene vil efter workshoppen blive hængt op i biblioteket. Fri entré. Tilmelding er ikke nødvendig.

Anders Kofoed fortæller om havdyr (UDSOLGT), lørdag 9. november på Kulturværftet.

Anders Kofoed er kendt fra TV og radio, blandt andet som naturformidler på Go`morgen Danmark. Med stor begejstring deler han ud af sin viden om alverdens mystiske havvæsener. Vi skal høre om spændende, eksotiske og også bizarre havdyr fra hele verden.

Tilføj kommentar

Materialer: