Børn

Legestuen foregår hver onsdag på Espergærde Bibliotek og er for alle familier med børn under seks år. Legestuen er hver onsdag kl. 10-12.

Legestuen: Et fællesskab for børn og forældre

Børn Af: Biblioteket 31. Oct 2019 0 kommentarer
Navnesang og fællesleg danner hver uge rammen om et hyggeligt samvær for de yngste på Espergærde Bibliotek. Og forældrene får næsten lige så meget ud af det som deres børn.

Det er onsdag, og der er fuld gang i aktivitetsrummet på Espergærde Bibliotek. I to timer bliver legetøjskasserne endevendt, biler ført rundt på biltæppet på gulvet, Duplo-klodser stablet, og gyngehestene prøvet efter tur. Mens børnene leger, får forældrene også mulighed for at tale lidt med hinanden. 

”Det er også meget rart at snakke lidt med nogle andre voksne,” siger Mia Amalie Olsson, der er hjemmegående og kommer fast i legestuen med sin toårige datter, Viola. 

”Nogle andre end sin egen mand,” siger hun og griner. 

Mia Amalie Olsson fortæller, hvorfor hun og datteren Viola kommer i legestuen, og hvad de plejer at lave. 

Efter en times tid med fri leg mødes børn og forældre i en rundkreds for at lave sang- og fælleslege med Susanne Hansen, der står for at arrangere legestuen. Særligt navnesangen er populær. 

"Aj, aj, aj, Johannes er her. Aj, aj, aj, Johannes er lige der," synger de. 

Så peger alle på Johannes, der reagerer på opmærksomheden ved at lave en lille dans. 

Efter navnesangen bliver der danset bjørnegymnastik, sagt remser i kor og leget bjørnen sover. Til sidst fortæller Susanne Hansen en lille historie om en and. Hun tager et par røde andefødder på og laver rap-lyde i et lille blæseinstrument og viser billeder i et lille dukketeater, hun har stillet op foran børneflokken. 

 

Mette Christensen fortæller, hvorfor hun og datteren Anna kommer i legestuen, og hvad de plejer at lave. 

”Jeg elsker at arbejde med den her målgruppe,” fortæller Susanne Hansen, da andehistorien er slut, imens hun stiller det sidste legetøj på plads. Susanne er sprogstøtte pædagog i Helsingør Kommune og står for legestuerne i Helsingør.

Ifølge hende er noget af det bedste ved legestuen det fællesskab, der opstår mellem børnene, men også mellem forældrene:
 

“Børnene får mulighed for at knytte nogle tidlige venskaber og lærer at dele og være opmærksomme på hinanden, men jeg kan også se, at forældrene får enormt meget ud af at snakke sammen om børn, der ikke vil sove, eller om hvor dyrt børnetøj kan være. Så på den måde er det også lidt en udvidet mødregruppe. Jeg ved, at de også er begyndt at arrangere ting sammen uden for legestuen. Så på den måde er der et stort fællesskab mellem både børn og forældre, som er opstået gennem aktiviteterne her i legestuen.”

Du kan læse mere om legestuen her: https://helsbib.dk/bibliotek/espergaerde-bibliotek/legestue

Man kan også besøge legestuen hver tirsdag og torsdag på Sydvej 17 fra kl. 9.30 til 11.30.

Tilføj kommentar