Emil fra Lønneberg
Lønneberg i Sprogrummet

Kom og leg i Emil fra Lønnebergs univers

01.09.23
Vi fejrer Emil fra Lønneberg i Sprogrummet på Kulturværftet. Leg jer væk til livet på landet i gamle dage, med bondegårdsdyr, værktøj og kæpheste.

Et lille stykke af Lønneberg

På børneetagen på Kulturværftet har vi indrettet Sprogrummet med inspiration fra Astrid Lindgrens elskede bøger om Emil fra Lønneberg. I 2023 er det 60 år siden den første bog om Emil udkom, og det fejrer vi selvfølgelig på Helsingør Kommunes Biblioteker.

I rummet kan I lege med bondegårdsdyr, ride på kæphest og prøve Emils træsko og ”lue” (kasket) eller Lille Idas forklæde. Den ene ende af rummet er indrettet som Emils ”snickerbo” med en ægte høvlbænk og (træ-)værktøj. Prøv aktivitetsfolderne med kreative opgaver, som kan løses i rummet eller derhjemme.

Leg og krea med Emil

Lån bøger om Emil og andre ballademagere

Børnebibliotekarerne har udvalgt en masse gode bøger, som I kan låne med hjem. Her finder du selvfølgelig historierne om Emil, og andre af Astrid Lindgrens fortællinger, men også bøger om moderne skarnsunger som Vitello, Betty og Eddie og billedbøger om bondegårdsdyr og gamle dage.

Emil på Espergærde bibliotek

I legeområdet på Espergærde Bibliotek fejrer vi også Emil! Her finder I en rigtig skolebænk, og I kan prøve at vaske tøj som i gamle dage med vaskebalje og vaskebræt.

Vi fejrer Emil i Sprogrummet på Kulturværftet og på Espergærde Bibliotek frem til december 2023.

Bondegårdsdyr

Et sprogrum for børn og deres voksne

Velkommen i Sprogrummet på Kulturværftets børneetage! Et rum med plads til leg for de mindste børn på 0-6 år og deres voksne. Her stimuleres sprog og nysgerrighed gennem leg og samtaler. Børnene kan lege og gå på opdagelse i skiftende temaer, og rummet er altid fyldt op med bøger I kan læse og låne, så legen og den gode samtale kan fortsætte derhjemme.

Tags