Ålfons Åberg fylder 50
Alfons Åberg fylder 50 år i 2022

Kom med til Alfons Åbergs fødselsdag på Kulturværftet

28.07.22
Hip hurra for Alfons Åberg! I Sprogrummet på Kulturværftet har vi dækket op til fødselsdagsfest, og du er inviteret.

Hold fest med Alfons

Du kan selv være med til at arrangere fødselsdagen. Hjælp Faster Fifi med at gøre rent og dække et smukt bord, pak en gave ind og tag en af de flotte hatte på.

I legekøkkenet kan du bage en ”prinsesstårta”, eller lige den kage du bedst kan lide. Så er vi helt klar til at fejre fødselsdag med Alfons og alle hans venner!

Leg og læs 
Rummet er indrettet med sjove og nostalgiske detaljer, f.eks. en ægte drejeskivetelefon fra dengang de første Alfons-bøger blev udgivet.  
I kan lege, lægge puslespil og læse højt fra alle de gode Alfons-bøger, som I selvfølgelig også kan låne med hjem.

Kom og leg, læs og slip fantasien løs i Sprogrummet.

Vi fejrer Alfons’ fødselsdag i Sprogrummet helt frem til december 2022.

50 år med Alfons – en særlig lille fyr.

I år er det 50 år siden at den første bog om Alfons Åberg udkom.
Den svenske forfatter og illustrator Gunilla Bergstrøm (1942-2021) skrev og udgav den første historie om Alfons tilbage 1972.  Siden da udkom 26 bøger om Alfons, og flere til om veninden Mille og andre af karaktererne fra universet. Bøgerne er oversat til 35 forskellige sprog.

Alfons vakte opsigt i 1970’erne, fordi han bor med sin alenefar – noget som stadig ikke var normaliseret, og ikke var set før i børnelitteraturen.
Først og fremmest er Alfons Åberg en hyggelig fyr med genkendelige problemer i et børneliv. Derfor har han ramt generationer af børn, og vil nok fortsætte med at være aktuel i 50 år endnu - mindst!

Alfons Åberg i Sprogrummet

Et sprogrum for børn og deres voksne

Velkommen i Sprogrummet på Kulturværftets børneetage!

Her stimuleres sprog og nysgerrighed gennem leg og samtaler. Børnene kan lege og gå på opdagelse i skiftende temaer, og rummet er altid fyldt op med bøger I kan læse og låne, så legen og den gode samtale kan fortsætte derhjemme.

Frem til december 2022 er Sprogrummets tema Alfons Åbergs fødselsdag i anledning af 50 års jubilæet for udgivelsen af den første Alfons-bog.

Materialer