Børn

Børn og forældre fortæller, hvorfor de er taget på biblioteket, og hvad de laver.

Havfruer og farlige fisk på færde i undervandsbiblioteket

Børn Af: Biblioteket 31. Oct 2019 0 kommentarer
Fisk, skibe og havkulisser danner dette efterår rammen om leg og fordybelse i Kulturværftets undervandsbibliotek.

Børn og forældre fortæller, hvorfor de er taget på biblioteket, og hvad de laver. 

 

For tiden kan man hjælpe en virtuel havfrue med at finde muslingeskaller, tegne og klippe fisk i karton, gå på skattejagt efter skibe eller bare holde en pause fra legen med en tegnefilm om livet under vandet i fortællehulen.

Kulturværftets børnebibliotek er gået under vandet.

Særligt i legerummet har undervandstemaet sat sit præg med legeskib, man kan hoppe ombord på, havdyr, man kan lege med, og sømands- og havfruekostumer, man kan tage på. I loftet hænger et fiskenet til pynt med alt godt fra havet i sin fangst: fisk og søstjerner, en redningskrans og en skattekiste.

 

Emilia på fire år (th) er på biblioteket med sin mor, Henriette, og sin lillebror Hugo. I dag har hun leget havfrue, klippe-klistret og set tegnefilm. 

 

Havfrueleg og kartonfisk

Fireårige Emilia fra Dronninglund har kastet sin kærlighed på havfruekostumet, som hun har iklædt sig sammen med et par dykkerbriller. Efter at have leget i legerummet fortsætter hun mod børnebibliotekets tegnebord. Hendes mor med lillebror Hugo i barnevogn følger trop.

”Jeg kan godt lide at klæde mig ud,” fortæller Emilia. Hun er stadig i havfruekostume, mens hun dekorerer en orange fisk, der er klippet ud i karton.

”Og til Halloween skal jeg være heks,” siger hun.

Emilias mor, Henriette Jensen, fortæller, at de er taget på biblioteket i dag, fordi Emilia jævnligt besøger biblioteket med skovbørnehaven, Ellekildehus, når vejret er dårligt, og hun taler tit om det derhjemme. ”Det er heller ikke så tit, vi får klippeklistret derhjemme, så det er meget godt, vi kan gøre det her,” siger Henriette Jensen.

 

Harald på tre år (tv) er på biblioteket med sin mor, Sophie, og sin lillebror Roald på halvandet år. I dag har han lånt Nomerne-bøger af Jan Kjær og tegnet. 

 

Bøgerne er stadig i fokus

Harald på tre år er ligesom Emilia begejstret for tegnebordet. ”Vi kan godt lide at lave det her,” fortæller han og viser en skabelon af en papirfisk, som han er i gang med at tegne på.

”En stor farlig fisk!” Siger han.

”Vi kan også godt lide at lege med de legesager, der er her,” fortæller Haralds mor, Sophie Yatman, der er med Harald på biblioteket sammen med hans lillebror, Roald, på halvandet år.

”Særligt dukkehuset og garagen med biler,” siger hun.

Sophie Yatman fortæller, at de er kommet ofte på biblioteket for at lege, siden Harald var helt lille. ”Men det er først for nylig, at vi er begyndt at låne bøger,” forklarer hun.

Og netop det at komme efter bøger, er foruden legesagerne blevet en vigtig del af biblioteksbesøgene. Særligt én slags bøger har fået Haralds interesse:

”Vi har lånt Nomerne!”

”Ja, vi er især meget glade for at låne Normerne-bøgerne af Jan Kjær,” siger Sophie Yatman. ”Så kommer vi her, når de skal skiftes ud engang imellem.”

 

Hygge og Klodsmajor i spillerummet 

Clara på fem år (tv) og Rosa på syv (th) er i dag på biblioteket for at spille spil med deres far.

Biblioteket er mere end legetøj og bøger.

Rosa på syv år går i 1. klasse og kan godt lide Ib og My-bøgerne af Kirsten Ahlburg, men da hun bliver spurgt, hvorfor hun er på biblioteket i dag, lyder svaret prompte: ”Fordi man kan spille spil.”

I dag har hun slået sig ned i spillerummet omkring en omgang Klodsmajor sammen med sin lillesøster, Clara på fem år, og deres far, Rune. Ud over Klodsmajor kan Rosa og Clara godt lide at spille Uno og Vildkatten.

I børnebibliotekets spillerum er der både et udvalg af brætspil for børn og mulighed for at samles om et PlayStation-spil.

Tilføj kommentar

Materialer: