Børn

Gode bøger til dialogisk læsning

Børn Af: Biblioteket 12. Oct 2017 0 kommentarer
Dialogisk læsning vil sige, at du 'dramatiserer´ historien, og at barnet snakker med undervejs.
 

Lasse-Leif vil ikke tale menneskesprog

af Mette Finderup. For de 3-5 årige
Lasse-Leif på 3 år har ikke lyst til at tale rigtig menneskesprog. Efter et besøg hos ørelægen når den lille familie frem til en fælles forståelse.
 

Mimbo Jimbo laver kunst

af Jakob Martin Strid. For de 2 -5 årige
Elefanten Mimbo Jimbo vil lave et stort maleri efter alle den moderne kunsts regler. Han bruger farver, tennisbolde, Fredes bil og en kanon, men alligevel mangler der noget før maleriet er færdigt.
 

Hvad siger sneugleungen Ulla

 af Mette Moestrup. For de 2 – 4 årige
Den lille sneugleunge ved ikke helt selv, hvad for en lyd en sneugleunge egentlig siger. Men den møder sneharen, sneræven og isbjørnen, og de kan måske give gode råd.
 

Hunden der ikke troede på op 

af Zenia Johnson. For de 3 – 6 årige
Hunden Flæske vil ikke se op, selvom den lille pige fortæller om alt det spændende, der sker oppe i luften. Da hunden endelig kigger op, flyver den afsted mod skyerne.
 

Betty bestemmer det hele 

af Alberte Winding. For de 3 - 4 årige
Det er tid til aftensmad, men Betty har ikke tid, fordi hun lige leger så godt. Hvem skal forresten bestemme hvor meget Betty skal spise og hvad? Nogle gange er det bare rart at bestemme sammen.
 

Da lille Madsens hus blæste væk

af Jakob Martin Strid. For de 3 – 6 årige
Stormen blæser i Byen ved Skrænten. Lille Madsens hus river sig løs og lander på toppen af Ben-Brækker-Bjerget. Hvordan skal Lille Madsen få mad, og kan man redde ham tilbage til byen?
 

Jorden kalder Anton-Emil 

af Helle Norrid. For de 5 -8 årige
Anton-Emil er ikke meget for at starte i skole. Det er som at rejse ud i rummet til en anden planet. Og derfor har han taget sit rumudstyr på.


Læs også

 
Du kan altid spørge børnebibliotekaren om flere bøger, der egner sig til at læse dialogisk.

Tilføj kommentar

Materialer: 

Nyt fra biblioteket

Bamsepas
Børn
Børn
Af: Biblioteket
12. Dec 2019 0 kommentarer
Hvis man skal rejse til udlandet har man brug for et pas.
Bamse H. rejseplan
Børn
Børn
Af: Biblioteket
2. Dec 2019 0 kommentarer
Men Bamse Hansen er slet ikke færdig med at rejse! Han har planlagt at lette anker, tænde op under brænderen på sin nybyggede luftballon og tage ud på nye eventyr. Rejserne går til......
Legestuen: Et fællesskab for børn og forældre
Børn
Børn
Af: Biblioteket
31. Oct 2019 0 kommentarer
Navnesang og fællesleg danner hver uge rammen om et hyggeligt samvær for de yngste på Espergærde Bibliotek. Og forældrene får næsten lige så meget ud af det som deres børn.
Læselyst og oplevelser på børnebibliotekerne
Børn
Børn
Af: Biblioteket
23. Oct 2019 0 kommentarer
For både nyfødte poder og unge skoleelever er der tilbud at finde på byens biblioteker. Blandt andet sundhedsplejerske for de helt små og interaktive fortællinger, informationskurser, læseforløb og kulturtilbud til alle skolernes klassetrin.
Skoleelever på jagt efter fake news
Bibliotek
Børn
Af: Biblioteket
25. Sep 2019 0 kommentarer
7.b fra Tibberupskolen er en af mange klasser, der i år deltager i forløb om informationssøgning på bibliotekerne. Det har aldrig før været så vanskeligt for børnene at adskille fup fra fakta, mener bibliotekar Vivi Larsen.
Bibliotekets tilbud til skoler
Børn
Børn
Af: Biblioteket
6. Aug 2019 0 kommentarer
Helsingør Bibliotekerne har et fastforankret samarbejde med folkeskolerne i Helsingør Kommune. Vi udvikler vores tilbud i et partnerskab mellem skolerne og biblioteket, med udgangspunkt i de opgaver vi er fælles om.

Sider