Espergærde bibliotek
Espergærde bibliotek

Espergærde

28.05.20
Velkommen til kommunens næststørste bibliotek med afdelinger for voksne, unge og børn.

Åbningstider

Vi har åbent alle dage undtagen helligdage, påskelørdag, 1. maj efter kl. 12 - også for selvbetjent åbningstid, Grundlovsdag samt en årlig intern kursusdag, der i 2020 bliver i efteråret, juleaftensdag og nytårsaftensdag. 

Betjent åbningstid

Mandag 10-18
Tirsdag 10-17
Onsdag 10-17
Torsdag 10-17
Fredag 10-17
Lørdag 10-14

Lukket for selvbetjent bibliotekt indtil videre

Lige nu er der lukket for selvbetjent åbningstid. Vi håber på snart at kunne tilbyde det igen.
(Hvis du går på biblioteket uden for den betjente åbningstid, skal du lukke dig ind med dit sygesikringskort. Du skal være meldt ind som bruger af Helsingør Kommunes Biblioteker. Læs mere om Selvbetjening.)

Transport hertil

Vi har gode parkeringsforhold. Busserne kører til Espergærde Station lige overfor biblioteket. Biblioteket er i ét plan og har nem adgang for handicappede.

Det sker

Forfattermøder, foredrag, internetkurser og torsdagsbio for de voksne. Legestue for hele familien og meget mere. Espergærde Bibliotek har et stort program. Se alle arrangementer i menuen 'Oplev'.

Udstillinger

Du kan løbende opleve udstillinger på biblioteket. Ofte er det lokale kunstnere. Vil du også udstille? Se her: Udstil på biblioteket.

Samarbejde

Biblioteket har et udstrakt samarbejde med Espergærdeområdets kunst- og foreningsliv og en livlig udstillingsvirksomhed med værker af professionelle såvel som amatører.  Ligesom biblioteket samarbejder med lokale børneinstitutioner og skoler. 
 
Læs for livet
Projektet Læs for livet samler bøger ind som private donationer til udsatte børn og unge. Har du relevante bøger, du vil forære væk, kan du aflevere dem på Espergærde Bibliotek, så sørger vi for at bøgerne kommer videre. Læs mere om Læs for livet.
 
Tilbud i øvrigt
Trådløst netværk  (wi-fi)
Lån en familiepose - Et godt tilbud til den travle børnefamilie
Øvelokale
Book et mødelokale
Studierum
Print og kopi
IT-café 
 
Kunstnerisk udsmykning
Espergærde Bibliotek er omgivet af og rummer en række markante kunstværker.  Det mest iøjnefaldende er Kasper Heiberg´s skulptur fra 1983, som bibliotekets naboer tidligt døbte ”Bogormen”. Skulpturen er opstillet langs bibliotekets sidefacade ud mod vejen og består af tre dele. I bibliotekets gårdhave findes skulpturen ”Thor på fisketur med Midgårdsormen” af Gunnar Westman. Den blev skænket til biblioteket i forbindelse med indvielsen i 1982. Ursula Munch-Petersen og Erik Hagens skabte i 1990 en vægdekoration til børneafdelingen i emaljerede metalfliser brudt af rustikke keramikfliser.

CVR og EAN
CVR-nummer 64502018
EAN-nummer 5790001125066

Materialer